Pečující účinky levandule v kosmetice

Doba čtení: 3 min.

Uklidňující vůni levandule miluje mnoho z nás. Tahle fialová kytička toho ale umí mnohem víc. Hojně se používá také v kosmetice a to především pro své pečující účinky. Jaké jsou její největší výhody?

Mnoho z nás má levanduli nejvíce spojenou s Francií a s krásnou vůní, kvůli které si pytlíčky levandule schováváme pod polštář nebo do šuplíků s oblečením. Levandule je velice oblíbená také v gastronomii. V neposlední řadě našla své využití i v kosmetickém průmyslu a to z moha důvodů.

Zklidňuje tělo a mysl

Asi nejznámější vlastností levandule je to, že zklidňuje. A to jak naši pokožku, tak mysl. Zbavuje nás stresu, pomáhá proti bolestem hlavy, odplavuje napětí, snižuje tlak, přináší psychickou pohodu a dobrou energii.

Levandulové polštářky zajistí, aby se nám lépe a klidněji spalo, jako vůně v interiéru nás zase uzemní a zrelaxuje. Ve formě osvěžovače vzduchu dokáže pachy v interiéru zcela pohltit a vzduch vydezinfikovat.

Vyzkoušejte Body Lotion Fresh Lavender, Sachajuan. Tělové mléko s vůní levandule a technologií Earth Silk hydratuje a zklidňuje vaši pokožku.

Omlazuje pokožku

V kosmetických přípravcích má neuvěřitelné účinky pro pleť i tělo. Levandule například velmi dobře regeneruje pokožku, omlazuje kožní buňky, vyhlazuje jemné vrásky a obohacuje pleť o potřebné minerály.

Urychluje hojení drobných poranění, pomáhá při spálení od sluníčka, čistí, dezinfikuje a působí protizánětlivě. Navíc je vhodná pro všechny typy pokožky, zejména pro problematickou a aknózní pleť.

Vyzkoušejte Lavender Face Oil, Rodin. Sofistikovaný levandulový pleťový olej pro rozjasnění, zklidnění a vyhlazení pleti.

Pečuje o vlasy

Levandule je velice účinná i jako pomoc pro vlasy. Zábaly z levandule podporují růst vlasů, dodávají jim přirozený lesk a pružnost. Velice pomáhá i na mastící se vlasy, dokáže totiž dobře regulovat produkci mazu na pokožce hlavy. A aby toho nebylo málo, pomáhá také při vypadávání vlasů.