3 tipy, kam na zimní dovolenou

Když chcete procházky: Švýcarsko

Jestli rádi chodíte po lese nebo se loudáte horskými vesničkami, Švýcarsko je pro vás tou pravou destinací. Určitě také vyjeďte na výlet ledovcovým expresem. Jde o  jedinečný železniční výlet úzkokolejkou po jižních svazích švýcarských Alp. Ujedete 300 km a na palubě strávíte 8 hodin. Hlavně pojedete přes tento nádherný Landwasser Viaduct. Tyčí se do výšky 65 metrů nad říčkou Landwasser mezi městy Schmitten a Filisur.

Když chcete sport: Jižní Tyrolsko – Kronplatz

Kopec Kronplatz je ze všech stran lemovaný 116 kilometry sjezdovek. Některé jsou až 7 kilometrů dlouhé a díky supermoderním lanovkám (některé mají i wi-fi připojení) budete zase rychle nahoře. Běžte se také podívat do muzea slavného horolozece Reinholda Messnera. Jedinečnou stavbu zapuštěnou do skály navrhla slavná architektka Zaha hadid.

Když chcete relax: Tatry

Slovenské Tatry můžou směle konkurovat evropským zimním střediskům. Nádherná příroda, klid a ubytovat se můžete v horské chatě, chalupě, nebo luxusních wellness hotelech. Zpříjemněte si dlouhou zumu prodlouženým víkendem, zajděte si na masáž, do sauny, vířivky, na procházku lesem a zakončete to skvělým jídlem.