5 TOP světových kadeřníků, kterými se nechte inspirovat

Inspirace v životě není nikdy dost. Vybrali jsme pro vás 5 mistrů kadeřnického oboru, kteří jsou jasnou dávkou motivace.

Mario Krankl

Světový kadeřnický šampión Mario Krankl je jedním z nejvýraznějších rakouských kadeřnických osobností. Na kadeřnické scéně je ho všude plno. Krankl vytváří účesy na focení módních časopisů a spolupracuje se známými módními fotografy. Česal pro Germany`s Next Top Model a pracuje také na módních show předních návrhářů.

Od roku 1990 pracoval na kreativních projektech společnosti Goldwell, pro kterou prezentoval trend a interpretace během show a workshopů v téměř 40 zemích. Jeho jedinečné střihy a barevné výtvory, výčesy a avatngardní účesy jsou světovou senzací. Kranklova schopnost určovat trendy je něco, co mohl nadále předávat jako Goldwell Global Master v mezinárodním týmu Color Zoom Team, se kterým se podílel na mnoha trendových kolekcích značky během posledních několika let. Jeho přístup je vysoce moderní a přivádí všechny kadeřníky a umělce na celém světě k úžasu.

Vincent Moutault

Jako vlasový stylista Davines patří ke světové špičce. Má jediný cíl: dosáhnout krásy, elegantního stylu a smyslnosti. V roce 2013 se zúčastnil World Tour of Paris, dnes vede přední show a semináře v evropských zemích a je uznáván především pro svou vášeň k práci. Dvakrát vyhrál ve Francii prestižní kadeřnickou soutěž Hairdressing Awards.

Angelo Seminara

Angelo je držitelem ocenění British Hairdresser of the year v letech 2007, 2010 a 2012, AIPP Grand Trophy a Icon Awards 2015.

Angelo neúnavně hledá nové avantgardní styly, svou inspiraci čerpá většinou z prvků přírody. Jeho výtvory jsou v symbióze k dosažení jedinečného, velmi evokujícího efektu, který je vždy navržen tak, aby zdůraznil původní krásu ženy a její vlasy.

Jeho vytříbený vkus a láska k přírodě perfektně ladí s filozofií „udržitelné krásy“. Tato souhra přivedla k životu nové nápady, spolu s revolučním systémem barvení: Flamboyage. Interpretuje tak vizi krásy a řídí vlasovou image, ovlivňující techniky a styl. Angelo často vystupuje na mezinárodních show a svůj talent a zkušenosti používá ke vzdělávání a vývoji nových produktů. Pečuje o celebrity jako jsou například Giselle Bundchen, Eva Herzigová, Ringo Starr, Gweneth Paltrow, Naomi Cambell, Natalia Vodianova a další.

Candice Wyatt Minter

Jihoafrická kadeřnice Candice Wyatt Minter, přední artistka značky Davines, je majitelkou salonu Wyatt Hairdressing and Barbering v jihoafrickém Johannesburgu. Candice získala mnoho kadeřnických ocenění a je právem hrdá na ocenění MTV – nejšetrnější salon k životnímu prostředí v Africe. Je vítězkou světové soutěže Davines World Style Contest v roce 2010.

Simon Shaw

Barber a umělecký ředitel značky Ermila, Simon Shaw, je držitelem ocenění Hair Awards Best men’s range 2014 a Grand Master Barber Award. Se svým vlasovým strojkem posouvá hranice designu a stříhání vlasů na novou úroveň. Díky dlouhodobým zkušenostem poskytuje nejen inspiraci, ale i poradenství v mnoha odborných časopisech.

Simon je známý pro svou vášeň ke vzdělání, sám semináře a kurzy nejen připravuje, ale i realizuje. Společně s uměleckým týmem v Londýně je vyhledávanou osobností na všech kadeřnických show nejen ve Velké Británii, ale i v zahraničí. Účastnil se například výstavy Salon International. Je jedno, kde se Simon objeví, vždy připraví perfektní show a je její pravou hvězdou.