5 tipů, jak hacknout své tělo

Doba čtení: 3 min.

Biohacking je novým trendem v oblasti zdravého životního stylu. Jak přeprogramovat své tělo i mysl, aby lépe fungovali? Víme, jak snadno vytvoříte tu nejlepší verzi sebe sama.

Mezi biohackery se pohybuje spousta extrémistů, kteří se snaží změnit svoje těla téměř vědeckým způsobem. Snaží se překročit hranici našich možností a schopností pomocí moderních technologií. A právě v tomhle je biohacking novinkou. Naší fyzickou i psychickou stránku se snažíme posilovat a zlepšovat už stovky let, různé fitness náramky, chytré aplikace a jiné vychytávky máme k dispozici teprve poslední dobou.

Biohacking je postaven na třech hlavních pilířích – cvičení, jídlo a spánek. To všechno se pak kontroluje právě pomocí moderních vymožeností, které umějí například změřit tep, funkci srdce, kvalitu spánku nebo tělesnou teplotu. Všechna data potom biohackeři vyhodnotí a na jejich základě jsou schopni zjistit, co je pro jejich tělo nejlepší. Neřídí se tedy obecnými radami, ale zajímají je jen jejich konkrétní údaje.

Jak tedy s biohackingem začít?

1. Pořiďte si technologické pomůcky

Bez nich to zkrátka nepůjde. Stáhněte si aplikace, kupte fitness náramek a každý den zjišťujte, analyzujte a vyhodnocujte získané informace.

2. Vytvořte si tabulku

Pokud nepatříte k lidem, kterým tabulky a data nic neříkají, budete se to muset trochu naučit. Až si vytvoříte systém, začne vás to vážně bavit.

3. Piště si deník

Jestliže se aplikacím a moderním technologiím vyhýbáte, můžete zkusit biohackign postaru. Pište si deníček a zaznamenávejte si do něj vše, co souvisí s vaším zdravím i psychikou.

4. Jděte na to pomalu

Každá velká změna v životě musí být promyšlená. Abyste v novém životním stylu setrvali, jděte na to pomalu a nenásilně. Uvědomte si, co je teď vaším hlavním cílem a na ten se zaměřte.

5. Spěte

Pro začátek si stáhněte aplikaci Sleep Cycle, protože kvalitním spánkem to všechno začíná.