Proč je důležitý osobní rituál krásy?

Doba čtení: 3 min.

Beauty routine každého z nás vypadá trochu jinak. Jedno je ale jasné, péče o zevnějšek má důležitou souvislost i s naší psychikou. Proto jsou teď vaše osobní rituály krásy možná důležitější než kdy dříve.

Harmonie těla a mysli je pro život naprosto klíčová. Pro nás ženy to platí obvzlášť. Jen si vzpomeňte, jak vám taková maličkost jako čerstvá manikúra nebo rudé rty vždy dokázaly zlepšit den. Nezapomínejte na to ani dnes, kdy je celý svět v karanténě a nikdo neví, co s námi bude.

Každý den začínejte stejně

Pravidelnost a rutina nám pomáhají udržet si zdravý rozum a nezbláznit se z toho všeho. Vstaňte každý den ve stejnou dobu, začněte studenou sprchou pro lepší imunitu, udělejte si bylinkový čas a zacvičte si. Zkuste klidnou jógu nebo třeba něco náročnějšího, ať se pořádně zapotíte.

Vymyslete si vlastní rituál

Až budete s ranní rozcvičkou hotoví, dejte se do díla. Po vzoru celebrit nebo beauty blogerek si vymyslete vlastní beauty rituál, který budete opakovat každý den. Může to být třeba přípava speciálního smoothie, obličejová jóga nebo cardio workout a pití teplé vody s citronem.

Abyste se ale dokonale zklidnili a myšlenky vám stále nepoletovaly všude kolem, rituál by měl být také relaxační. Inspirujte se třeba nesmrtelnou ájurvédou, která věří, že naše tělesná schránka je náš chrám a měli bychom se o něj náležitě starat.

Zavřete se v koupelně, zapalte svíčky a hýčkejte se. Pečlivě si vyčistěte pokožku, namažte celé tělo pečujícím olejíčkem a nebo se naložte na hodinu do vany. Jde o to, abyste více začali vnímat to, co svému tělu dáváte. Abyste tuhle dobu a činnost nevnímali jako nutnost, ale jako dárek sám sobě a jako chvíli, kdy se dokážete zastavit a soustředit se jen sám na sebe, své myšlenky a pocity.

Krásná i na home officu

Pokud se home office a život v karanténě týká i vás, snažte se nezapomínat na svůj dřívější život. Každé ráno se převlékněte z pyžama, učešte se, nehty mějte stále upravené a pokud budete chtít, můžete se i nalíčit. Uvidíte, jak to váš psychický stav okamžitě zlepší.