Jak se zabavit, když musíte zůstat doma

Doba čtení: 4 min.

Aktuální situace ve světe mnoho z nás odřízla od světa a ať už chceme, nebo ne, zůstáváme doma. Je potřeba si najít nějakou konstruktivní činnost, jinak se čas strávený v bytě může stát vaší noční můrou. Tenhle seznam se vám navíc bude hodit prakticky kdykoliv. Jak se tedy doma zabavit?

Pořádek v kosmetice

Už dlouho to plánujete, ale vždycky se našel důvod, proč tuhle činnost odložit. Teď už se ale na nic vymlouvat nemůžete. Takže vyndejte všechny krabičky a produkty ze skříňky, z poliček sundejte všechny voňavky a líčidla a hurá do úklidu. Nejprve udělejte radikální čistku a nechte si pouze produkty, které opravdu používáte. Ty, které zůstaly, důkladně omyjte a pečlivě a systematicky upořádejte tak, aby se vám pohodlně používaly.

Bucket list

Bucket list je seznam věcí, které jste vždycky chtěli udělat, ale z jakéhokoliv důvodu se vám to zatím nepovedlo. Dejte si na čas, v klidu se zamyslete, popřemýšlejte a začnete pomalu seznam sepisovat. Po čem celý život toužíte? Jaký neprožitý zážitek vám brání ve štěstí? Pokud nevíte, na internetu najdete spoustu inrpirativních tipů.

Domácí SPA

Na zkrášlovací procedury mnoho z nás nemá celý rok čas. Jenže ten teď máte. Za normálních okolností byste asi těžko vyrazili do práce s maskou na obličeji, teď – protože pracujete z domova – úplně klidně můžete. Takže udělejte všechny ty věci, které stále odkládáte. Maska na vlasy, zábal rukou, černá maska na obličej, několikahodinová koupel při svíčkách…

Nepřečtené knihy

Všichni je máme a všichni děláme, že je nevidíme, i když naprosto jasně slyšíme, jak na nás volají. Nepřečtené knihy straší každého vášnivého čtenáře. Možná by si tyhle knížky zasloužily ještě jednu šanci. Vyhraďte jim samostatný prostor a jednu po druhé je zkuste znovu přelouskat. Pokud to nepůjde, není nutné je doma schraňovat. Jistě udělají radost někomu jinému, obzvlášť dnes.

Myšlenková mapa

Při tvoření bucket listu se o sobě leccos dozvíte. Pokud si ale chcete opravdu uspořádat poletující myšlenky, uklidnit se, zamyslet se nad sebou a udělat si plán na následující měsíce nebo roky, není nic lepšího než mind mapa. Můžete ji rozdělit na jednotlivé sekce jako rodina, kariéra, volný čas nebo třeba peníze, láska, cestování… Je to jen na vás. Zapište do ní všechno, co vás trapí, z čeho máte strach, po čem toužíte.

Počítačová čistka

V tomto čase si také můžete udělat pořádek v počítači. Smazat nepřečtené emaily, vyprázdnit složky, které nepoužíváte, promazat přátele na Facebooku a odhlásit se z newsletterů, které nechcete.