Fashion filmy, které musíte znát

Trendy jsou pro nás denním chlebem. S perfektním účesem samozřejmě úzce souvisí i perfektní outfit. Proto jsme pro vás vybrali ty nejdůležitější módní filmy, které určitě musíte znát. Ať jste kadeřník nebo zákazník.

McQueen

Hitem letošního podzimu je jednoznačně příběh Alexandra McQueena. Moderní, leč poněkud gotická pohádka o obyčejném chlapci z dělnického Východního Londýna, který spoutal vlastní démony a stal se globální hvězdou módního návrhářství.

Coco Chanel

Malá dívka uprostřed Francie, umístěná v sirotčinci se svou sestrou, kabaretní zpěvačka s příliš slabým hlasem, mladá švadlena, jejíž prací je opravovat lemy, příliš hubená začínající kurtizána uprostřed prostitutek a zhýralců, zamilovaná žena, která ví, že nebude „ničí ženou“ i rebelka, které konvence tehdejší doby brání volně dýchat a která se obléká do košil svých milenců. To je Coco Chanel. Příběh moderní ženy, která navždy změnila svět módy, svět žen.

September Issue

Americký dokument R. J. Cutlera nabízí divákům jedinečnou možnost nahlédnout do zákulisí příprav podzimního speciálu slavného módního časopisu Vogue, v jehož čele stojí už dvacet let legendární šéfredaktorka Anna Wintour. Toto tradiční zářijové číslo vážící skoro dvě kila, které si kupříkladu v roce 2007 koupilo třináct milionů čtenářů, patří k největším každoročním událostem v tisku.

Dior a já

Přeneste se do bájemi opředeného světa módního domu Christian Dior a vychutnejte se si exkluzivní pohled do zákulisí první haute couture kolekce z dílny nového uměleckého ředitele Rafa Simonse.