My beauty routine: Kristýna Plíšková

Česká tenisová hvězda Kristýna Plíšková má za sebou samé úspěchy. Nás ale zajímalo, jak o sebe pečuje a jak ráda odpočívá.

Jak se staráte o vlasy?
O vlasy se snažím opravdu pečovat. Jelikož každý den trénuju, potím se a musím mít vlasy neustále stažené. Tím bohužel dost trpí. Takže používám kondicionér a občas si dám i masku. Vlasy mám od přírody rovné, tudíž je nemusím žehlit. Fén používám jen v zimě, v létě je nechávám volně uschnout.

Líčíte se na tréninky nebo zápasy?
Make-up k tenisu moc nepatří, spíš si dávám pozor, abych se na kurtu nespálila, takže se vždy namažu opalovacím krémem.

Užíváte si pak make-up, když máte volno nebo vyrazíte na společenskou akci?
Docela ano, je to příjemná změna, když vás nalíčí profesionál. Takže když jdu na akci nebo mám nějaké focení, baví mě vypadat hezky. Ale když jdu třeba večer do kina, tak použiju jen řasenku a rtěnku.

Jak pečujete o pleť?
Každé ráno používám čisticí pěnu na obličej a hydratační krém, přes den pak ochranu proti sluníčku a večer to samé jako ráno.

Bez kterého kosmetického produktu nevyjdete z domu?
Žádný takový nemám.

Které produkty si berete s sebou na cesty?
Tak těch mám docela dost. Hlavně ty od značky Avéne. Krémy proti slunci, hydratační krém, masku na obličej a čisticí vodu.

Hlídáte se v jídle, nebo jíte, co chcete, a pak to vysportujete?
Snažím se dodržovat správný jídelníček, ale občas si dám třeba i svíčkovou. Nemám problém s tím, že bych hned přibrala, když občas zhřeším. Pohybu mám naštěstí dost. Ale i pro sport je lepší jíst lehčí jídla.

Co je pro vás relax?
Třeba když se podívám na film nebo když můžu dlouho spát. Koníčky moc nestíhám, ale když je čas, tak jsem ráda v přírodě.

Nejoblíbenější kosmetický produkt?
Sprej na vlasy, používám ho opravdu často.

Nejoblíbenější vůně?
Momentálně Gucci Flora.