Nude make-up krok za krokem

My ženy máme mnohá tajemství. Jedním z nich je i tajemství naší krásy. Někdo si k pružné pleti a dokonalým rysům pomáhá plastikami, někdo zase konturováním. Nesmrtelný zázrak má ale jméno “nude”.

 

Podklad

Pro nude look je důležité se zaměřit na dokonale vyčištěnou pleť. Použijte pleťové mléko, které odlíčí nečistoty z pleti a poté tonizujte pokožku pleťovým tonikem. Nesmíme zapomínat na krém či podkladovou bázi pod make-up. Pro suchou pleť se hodí jak krém, tak podkladová báze. Pod oči můžeme nanést hydratační korektor.

Make-up

Dalším krokem je zvolit vhodný odstín make-upu. Pro nude look se hodí lehčí a opravdu kvalitní make-up. Roztírejte ho rovnoměrně do ztracena. Štětcem přepudrujte T-zónu (čelo, nos, brada).

Tváře

S tvářenkou to rozhodně nepřehánějte. Chceme přirozenou krásu pouze zvýraznit. Použít můžete také bronzer.

Oči

Na oči použijte barvy ve světlejších tónech, jako je světle hnědá, broskvová, světle růžová. Pro rozjasnění očí do spodního víčka vmalujte bílou či tělovou tužku. Řasy lehce zvýrazněte řasenkou. Řasenku nanášejte hlavně ke kořínkům a konečky se snažte udržet oddělené. Pokud máte rovné řasy, určitě si je nezapomeňte natočit kleštičkami. Oči to nádherně otevře. Pak se důkladně věnujte úpravě obočí. To je klenbou celé tváře takže to, jak ho upravíte, může hodně ovlivnit váš výraz. Obočí přirozeně vystínujte tužkou nebo použijte stíny na obočí. Vyplňte místa, kde vám chloupky nerostou a zafixujte gelem na obočí. Vždycky táhněte směrem nahoru. Gel může být průhledný nebo tónovaný. Pokud se budete rozhodovat, jaký odstín zvolíte, lepší je vždy ten světlejší. Příliš tmavé obočí může vašemu obličeji uškodit. Tvář by pak působila přísným a starším dojmem.

Rty

Na rty se skvěle hodí světle růžová, meruňková nebo nude barva. Barvu pak ještě můžete podtrhnout bezbarvým leskem.

Finiš

Nakonec celý vzhled zafixujeme pudrem, vyhněte se však velkým nánosům, ať nezničíte svěžest celého looku.