Oblékejte se jako Skandinávky

Skandinávský styl života je teď oblíbený ve všech směrech. Chceme stejně jíst, žít, bydlet a rozhodně bychom se na severu měli inspirovat i v módě. Jak se oblékat jako krásné a stylové Skandinávky?

Jak vypadají skandinávské domovy je vám jistě už dobře známé. Minimalismus, kvalita, tlumené tóny a cool design. Stejných pravidel se drží i v oblékání. Pokud se budete držet jejich zásad, už nebudete mít ve skříni dvacet šatů, které nenosíte, trička, která po dvou vypráních můžete vyhodit, ani věci, které vám nesedí.

Skandinávci jsou známí svým smyslem pro funkčnost, kvalitu a design. Ač se to může na první pohled zdát, nenosí jen monochromatické kombinace, oversized košile a bílé tenisky. Jejich styl je mnohem propracovanější, zároveň ale velice jednoduchý a praktický. Jejich skříně nepraskají ve švech jako ty naše. Vše, co vlastní, se k sobě perfektně hodí, proto nepotřebují mnoho věcí.

Základním pravidlem je proto investovat do kvalitních kousků, základu, který vám vydrží roky a od kterého se budu odvíjet vaše další nákupy. Určitě budete potřebovat padnoucí džíny, bílou košili, koženou bundu, tenisky a mokasíny. Skandinávky si nepotrpí na okázalost, přílišné zdobení a přehršel doplňků. Naopak kombinují mužské i ženské prvky šatníku, k šatům si klidně vezmou mikinu, do kanceláře oblečou romantické maxi šaty, které shodí teniskami a k roztrhaným džínům zase obujou podpatky.

Právě Švédkám, Norkám, Finkám a Dánkám můžeme vděčit za kombinaci tenisek a šatů. Sázejí také na kvalitní střihy a materiály, pohodlí je pro ně přednější než trendy. Své nákupy si dlouho rozmýšlejí a klidně hledají kvalitní a designové kousky v second handech nebo nakupují u lokálních designérů. Milují vrstvení a oversized kousky.

Kde nakupovat:

  • Acne Studios
  • COS
  • Arket
  • Monki
  • Filippa K
  • & Other Stories

Koho sledovat:

Skandinávský styl v praxi: