Proč používat přípravky anti pollution?

Doba čtení: 3 min.

Svět kosmetiky v poslední době zaplavily přípravky s označením anti pollution. Co to vlastně znamená a proč byste je měli začít používat?

Vlivy okolního prostředí jako volné radikály, smog či UV záření mají na naši pokožku i vlasy negativní dopad. A pokud žijete ve městě, jste znečištěnému ovzduší vystavováni několik hodin denně. Asi víte sami, že když na nějaký čas odjedete z města do přírody, pleť se jako zázrakem uzdraví a vlasy se méně mastí.

Výše zmiňované negativní vlivy poškozují DNA kožních buněk a bohužel ovlivňují také hladinu kolagenu a elastinu. Pokožka je pak mnohem náchylnější k tvorbě zánětů a rychleji stárne. Často bývá vysušená, přecitlivělá a začervenalá. 

S tím se rozhodly něco udělat i kosmetické firmy, a tak teď na pultech obchodů můžeme vidět mnoho tělových, pleťových, ale i vlasových přípravků označených jako „anti pollution“. O co jde? Tyto produkty obsahují ingredience, které nás před všemi negativními vlivy chrání. Koupit můžete pleťové krémy, séra, oleje nebo šampony a masky na vlasy.

Ochrana vlasů

Škodlivé průmyslové emise, plyny, prach, kouř a volné radikály ulpívají na povrchu vlasů a vlasové pokožky, kvůli čemuž vlasy ztrácejí lesk, jejich barva bledne a drží se v nich zápach. A to bohužel není všechno. Na vlasech se také postupně usazují kovy a minerály z tvrdé kohoutkové vody, což způsobuje, že jsou zplihlé, křehké, bez lesku a celkově vypadají velice nezdravě.

S tím vám ale může pomoci novinka švédské vlasové a tělové kosmetiky Sachajuan Anti Pollution. Šampon a kondicionér bojují proti usazování nečistot ve vlasech a zároveň vlasy a vlasovou pokožku preventivně chrání. 

Šampon a koncidionér Sachajuan Anti Pollution:

  • vytvářejí na vlasové pokožce bariéru před hromaděním nečistot
  • redukují blednutí barvy a usazování minerálů z tvrdé vody
  • uhlazují povrch vlasů a zabraňují ulpívání nečistot a pachů ve vlasech

Oba produkty koupíte tady.