Jak na styling pánských vlasů?

Každodenní styling vlasů dávno není jen záležitostí žen. Stále více mužů už se neomezuje jen na umytí vlasů a vyfoukání fénem. Jak tedy na správnou úpravu pánského účesu? Které produkty použít a jak správně postupovat?

Pro správný styling je velmi důležitý perfektní střih. Ten by měl samozřejmě korespondovat s tvarem obličeje a kvalitou vlasů. „Nesmíme zapomínat ani na dobře umyté vlasy a používání správných produktů,“ radí Daniel Pašek.

Při stylingu pak záleží, jaký typ úpravy klient vyžaduje, a podle toho vlasy vyfoukáme. Je jen na vás, jestli chcete mít precizní, uhlazený účes, nebo dáte přednost rozcuchaným vlasům. V módě jsou i delší ofiny a patky sčesané a sestříhané do čela.

Kromě fénu a hřebenu by vám ve výbavě neměl chybět ani kvalitní kartáč na vlasy. Vyplatí se investovat do kartáče s přírodními, gumovými, nebo dřevěnými štětinami. Žehlička se vám může také hodit. Opět ale vybírejte jen ty kvalitní.

Jak na to?

Vlasy nejprve umyjte a po vysušení ručníkem na ně aplikujte stylingový přípravek. Může to být gel, mořská sůl nebo objemová pěna. Vlasy vyfoukejte do požadovaného tvaru. Pak na ně použijte pomádu, matnou pastu, lak, gel nebo třeba vosk. O přípravku se ale poraďte se svým kadeřníkem. Špatným výběrem produktu byste si akorát uškodili.

Přípravek nejprve zpracujte v dlaních a pro dobrou fixaci vetřete rovnoměrně po celé délce vlasů. „Nejdůležitější je vlasy precizně vyfoukat nebo tepelně upravit, použít vyhovující produkt, nanést správně a ve správném množství a dobře vytvarovat,“ upozorňuje Daniel. Celý styling pak můžete zafixovat lakem. Do účesu pak už ale v žádném případě nesahejte. Pozor dávejte také na teplotu fénu a kulmy.