Žena, kterou obdivujeme: Gwyneth Paltrow

Doba čtení: 4 min.

Tahle blonďatá Američanka už dávno není jen herečkou a matkou. Je také velmi úspěšnou podnikatelkou. Mimo jiné byla v roce 2013 zvolena časopisem People jako nejkrásnější žena světa.

Herecká kariéra

Jejím prvním filmem byl v roce 1991 muzikál Křik a ve stejném roce se objevila také ve snímku Hook. Po několika malých rolích přišla konečně výraznější postava, a to ve filmu Sedm, kde hrála manželku detektiva, jehož si zahrál Brad Pitt. S ním pak žila několik let.

Asi nejdůležitější rolí pro ni ale byla postava Violy de Lessepsové ve filmu Zamilovaný Shakespeare, která jí přinesla Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli. Že dokáže zahrát téměř všechno, dokázala v romantických komediích i dramatech a poslední dobou si oblíbila také akční filmy.

Gwyneth je také velmi chytrá. Vystudovala obor Historie umění na Kalifornské univerzitě v Santa Barbaře v Kalifornii, mluví několika světovými jazyky, ovládá například španělštinu i francouzštinu.

Goop

Magazín Goop založila Gwyneth v roce 2008 ve své vlastní kuchyni jako informační newsletter. Psala v něm o tom, co má sama ráda, jak a kam cestuje, co vaří nebo co objevila nového. Dnes už je z newsletteru magazín, kde najdete mnoho zajímavých článků o zdravém životním stylu.

Pod značku spadá e-shop, několik pop-up obchodů, tištěný časopis, podcast, dokument na Netflixu a také wellness summit. Značka na trh uvedla také mnoho beauty produktů a doplňků stravy.

Rodinný život

V prosinci 2003 se herečka vdala za britského rockera Chrise Martina, frontmana kapely Coldplay. Svatební obřad se konal v jižní Kalifornii. 14. května 2004 se jim narodila dcera Apple a 8. dubna 2006 syn Moses. Jména obou dětí vzbudila u veřejnosti velký rozruch.

Deset let po svatbě dvojice oznámila rozchod. Gwyneth se v roce 2018 znovu provdala, tentokrát za scénáristu Brada Falchuka.