5 kuchařek, kde najdete inspiraci pro zdravé vaření

Doba čtení: 3 min.

Začátek nového roku se tradičně u mnoha z nás nese v duchu zdravého jídla. Vybrali jsme proto pět kuchařek, které si musíte pořídit, aby vám zdravé vaření usnadnily.

1. Cesta k opravdovému jídlu

Když se spojí láska ke kvalitnímu jídlu s touhou podat pomocnou ruku při změně životosprávy, nemůže z toho vzniknout nic jiného než unikátní průvodce zdravým životním stylem. Jestli chcete porozumět zákonitostem výživy a zároveň načerpat inspiraci na zdravá, chutná a vyvážená jídla, tahle knížka vám v tom pomůže. Spousta receptů, základy jídelníčku a různé rady a tipy.

2. Lahodně s Ellou na každý den

Jednoduché recepty a fantastická jídla pro zdravý životní styl, to je další díl kuchařky Lahodně s Ellou. Ta ovšem není jen tak obyčejným seznamem receptů. Není to ani nudné povídání o nějaké další dietě. Je to velmi zajímavá kniha, díky které se naučíme těšit z přírodního jídla a zároveň dopřejete tělu to, co nejvíce potřebuje. Ella si je navíc velmi dobře vědoma složitosti a uspěchanosti dnešní doby, a proto dbala na to, aby se její recepty daly připravit snadno a rychle.

3. My Cooking Diary 2

Druhý díl kuchařky oblíbené blogerky My Cooking Diary obsahuje dalších 100 jednoduchých receptů na každý den. Koncept druhé kuchařky je stejný, jako u prvního dílu. V kuchařce najdete inspiraci na spoustu dalších tradičních i zahraničních receptů.

4. Jíme zdravě 2

I tahle oblíbená kuchařka se dočkala pokračování. Najdete v ní velkou nálož zdravých a jednoduchých receptů, seznam možných alternativ, informace o časové náročnosti i nutriční hodnotě. Nechybí mnoho tipů na snídaně a svačiny, polévky, obědy a večeře, pomazánky a nově zdravé mlsání, nápoje a saláty – a taky vánoční laskominy.

5. Little Green Kitchen

Oblíbené autorské a manželské duo, Luise a David jsou rodiče tří malých dětí a stejně jako všichni rodiče i oni každý den bojují se svými malými strávníky ve snaze nakrmit je zdravě. Jejich společná kniha obsahuje mnoho inspirativních receptů, do jejichž přípravy můžete zapojit i své nejmenší, ale také praktických a inovativních tipů a nápadů, jak dětem rodinné večeře zpříjemnit. Najdete v ní mnoho receptů, z nichž každý můžete snadno upravit i na verzi pro dospělé či dokonce vegany.