5 tipů, jak se připravit na léto

Abyste si letošní léto užili naplno, chybět by vám neměly nové plavky, napínavé čtení a plán festivalů a jiných akcí.

1. Plavky

Stejně jako loni, i letos jsou v kurzu jednodílné plavky. A jelikož tmavě hnědé opálení frčelo naposledy v devadesátkách, můžeme jásat. Tyhle plavky totiž sluší každé postavě. Štíhlým holkám s dlouhýma nohama podtrhnou krásu, nohy ještě o něco prodlouží, a když zvolíte správný střih, vaše tělo může v mžiku vypadat úplně jinak. Zároveň zakryjí všechny nedostatky, a vy tak můžete lenošit, aniž byste se bála, zda vám někde není vidět špek.

Plavky, COS

2. Recepty

Abyste svou rodinu a přátele při příští garden party ohromili něčím novým, naučte se nějaké super letní jídlo. Už jste zkoušeli třba francouzskou verzi našeho leča – ratatouille? Hodí se jako příloha k masu, nebo ho jezte jen tak samotné. Skvěle chutná teplé i studené.

Budete potřebovat:

  • 1 lilek
  • 2  cukety
  • 2 rajčata
  • 2 červené papriky
  • 1 plechovku loupaných rajčat
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej
  • čerstvý rozmarýn a tymiánu
  • 2 cibule
  • mletý pepř
  • sůl

Zeleninu nakrájejte na tenké plátky, opečte na olivovém oleji, zalijte rajčaty z plechovky (včetně šťávy), osolte, opepřete, promíchejte a poloodkryté půl hodiny duste. Přidejte bylinky a dejte do pekáče a dalších 15 minut pečte v troubě.

3. Knížky

Ať už pojedete k moři, k rybníku, nebo budete jen relaxovat na lehátku na terase, budete potřebovat zásobu knih. Na dovolenou doporučujeme něco odpočinkového, ať své hlavě trochu ulevíte. Krásná (i když trochu smutná) je třeba knížka Doufejme v to nejlepší. Pokud toužíte po něčem napínavém, doporučujeme poslední díl autorské dvojice, která píše pod pseudonymem Lars Kepler, Lazar. A jestli se chcete zasmát, přečtěte si Nejlepší víkend Parika Hartla nebo Veselí radky Třeštíkové.

4. Pikniková výbava

Pikniky k létu neodmyslitelně patří.Pořiďte si krásný proutěný piknikový koš, obvolejte přátele a vyrazte společně do přírody. Najděte si pěkné místo v chládku v lese nebo u rybníka, kde se můžete zchladit a užijte si skvělý den. Sbalte deku, spoustu jídla a pití, společenské hry nebo třeba badminton či kriket. V Praze budete si to nejlépe užijete ve Stromovce, kde můžete také grilovat a opékat buřty, nebo v Šárce, kde budete mít božský klid.

Butlers, 1290 Kč

5. Cvičení

Všichni víme, že udržovat formu, bychom měli celoročně. Jenže když je zima nebo prší, nic se nám nechce. Proto využijte teplého počasí a dlouhých dní a začněte makat. Pro začátek bude nejlepší kardio, třeba plavání, běh nebo jízda na kole. Nezapomínejte ani na protažení a odpočinek, s čímž vám skvěle pomůže jóga. A samozřejmě budete potřebovat nové oblečení i boty. Hned se vám bude sportovat lépe.

Nike Zoom Fly SP Fast Nathan Bell