5 věcí, na které máte spoustu času, i když si myslíte, že ne

Doba čtení: 4 min.

Trápí vás, že byste chtěli dělat spoustu věcí, ale nemáte na ně čas? Nestíháte číst knížky, sportovat nebo se vzdělávat? Tajemstvím je správný time management. Na těchto pět aktivit si určitě alespoň chvilku najdete. A klidně každý den.

Čtení

Vymlouváte se, že nestíháte číst knížky ani časopisy? A když zalezete s knihou do postele, okamžitě usínáte? Tak čtěte během dne. Pokud nejezdíte do práce autem, máte k tomu hned dvě skvělé příležitosti. Ráno i odpoledne určitě stihnete pár stránek přečíst. Nemusíte přece celou cestu koukat do telefonu nebo na ostatní cestující.

Úklid

Větší úklid bytu nebo domu určitě nějaký čas zabere, to je jasné. Pokud vám ale větší starosti dělají neustále se všude povalující papíry, oblečení nebo nádobí, je načase udělat si v tom pořádek. Takový drobný úklid nezabere víc než pár minut. Ráno před odchodem do práce, nebo večer než půjdete spát, prolítněte byt a všechno, co nemá být vidět, ukliďte. Nádobí dejte do myčky, oblečení do koše se špinavým prádlem. Je to tak jednoduché. Když tohle uděláte každý den, máte vyhráno.

Sport

Vždycky když cestou z práce potkáte běhající nadšence, určitě si říkáte, kde na to berou čas. Vy musíte zajít na nákup, uvařit dětem večeři, poklidit domácnost a pak spadnete do postele, ani nevíte jak. Nikdo vás nenutí, abyste vybíhali na trať každý den. Když si ale půjdete zaběhat třeba třikrát týdně po práci, o víkendu zaplavat nebo jednou týdně zajdete na ranní jógu, vaše tělo to okamžitě pocítít. Časově to rozhodně nijak zvlášť náročné není. Ale to vy přece víte, že?

Sebevzdělávání

Jestli nezvládáte chodit do „školy“, dělejte online kurzy. Nabízí je třeba Google (Digitální garáž), kde se můžete naučit základy digitálního marketingu, jak být více produktivní nebo jak mluvit na veřejnosti.

Podcasty

Až si půjdete zaběhat, určitě si s sebou vezmete telefon a sluchátka. My sice moc dobře víme, že s nadupaným playlistem se běhá lépe, ale co kdybyste občas nové hity od Rihanny vyměnili za zajímavý podcast? Zatímco budete poslouchat inspirativní rozhovor nebo monolog vaší oblíbené blogerky, kilometry vám budou pod nohama ubíhat téměř samy. Využijte toho i při jízdě autem. My ženy jsme na multitasking přebornice, tak toho využijte.