Podzim a správná výživa pleti. Jak na to?

Doba čtení: 4 min.

Změny počasí nenaznačují jenom nutnou změnu šatníku, ale i změnu v péči o pokožku. Proto je právě teď čas se na toto období pečlivě připravit. Čeká nás několik měsíců ve vytápěných místnostech se suchým vzduchem, který nedělá dobře naší pokožce. A kdy jindy dopřát své pleti luxusní péči, než na podzim? Následující zimní mrazy si pak na vaši vyživenou a zdravou pokožku jen tak netroufnou.

Na stav naší pleti má vliv nejen životní styl, zdraví, práce, nebo jídelníček. Naštěstí vliv počasí na naši pokožku lze, na rozdíl od lásky k sladkému pečivu, ehm ehm, celkem jednoduše ovlivnit. Jak? Zjednodušeně řečeno, soustřeďte se na hydrataci. Chce to jenom pár změn. Poradíme vám, jak postupovat. 

Odličovací produkty vyměňte za krémovější na bázi olejů

Pokud milujete pěny a gely, teď je čas je na pár měsíců odložit. Na podzim a v zimě pokožka produkuje méně mazu a proto je potřeba ji čistit jemně a šetrně. Krémové, olejové i balzámové textury si poradí s čištěním pokožky stejné dobře, jako ty lehčí. Doporučujeme například čistící a odličovací hydratační mléko Hydra Replenishing Cleansing Milk, nebo zklidňující jemné mléko Calming Cleansing Milk.

Pleťové krémy obměňte za hutnější a víc výživné

Teď je čas uklidit všechny lehké fluidy a jemné krémy do skříňky a vybrat z ní hydratační balzámy a hutnější pleťové krémy. Nebo si, v ideálním případě, rovnou pořídit nové. A za které krémy do chladných měsíců bychom dali ruku do ohně my?

Výživný Excellage Cream od Institut Esthederm přispívá k obnově pleti na buněčné úrovni, čímž dlouhodobě zlepšuje její hutnost a zářivost, vyživuje ji a bojuje se známkami stárnutí. Tvář zůstává po aplikaci krému pevná, rozzářená, jemná a hydratovaná. 

Royal Jelly Vital Cream intenzivně vyživuje a revitalizacuje pokožku. Díky včelí mateří kašičce a 8 vitamínům, 5 stopovým prvkům, minerálům a esenciálním mastným kyselinám, dokonale vyživí oslabenou pleť a podpoří její vlastní obranný systém.

Cellular Water Melting Moisturizing Cream s buněčnou vodou uzamyká vlhkost hluboko do pleti a učí ji, jak si ji správně dlouhodobě udržet. Krém má silné antioxidační účinky, čímž bojuje preventivně proti předčasnému stárnutí pleti a jejímu zašednutí.

S hydratačními produkty nešetřete

Většina krémů a balzámů dobře funguje i jako maska. Naneste pár hodin před spaním oční krém, pleťový balzám nebo balzám na rty v tlusté vrstvě a sledujte, jak rychle tyto hydratační produkty vaše pokožka “vypije”, než si připravíte ranní outfit, vyčistíte zuby a ulehnete do postele. Opakujte podle potřeby. 

Nezapomínejte na SPF

I když se toho na podzim ve vaší skincare rutině hodně změní, jeden krok by rozhodně měl zůstat neměnný. Aplikace krému se sun protection faktorem, tedy s SPF. Sluneční paprsky jsou škodlivé v zimě úplně stejně, jako v létě a pronikají i skrze mraky nebo sklo. Doporučujeme ho proto aplikovat denně na tvář, krk, dekolt, ruce i uši. Protože SPF= nejlepší a nejúčinnější anti-age a základ správné skincare rutiny. Po celý rok!