Fashion must have: Kovbojské třásně

Doba čtení: 3 min.

Třásně byly odjakživa poznávacím znamením kovbojů, indiánů a boho dívek. Letos se ale objevily i na módních molech a posléze také v obchodech. Proč byste měli dát třásním šanci letos i vy?

Možná se vám teď zdá, že třásně se opravdu hodí jen pro určitou skupinu lidí. Jenže právě tenhle prvek dokáže váš outfit pozvednout na zcela jinou úroveň. Je jen na vás, zda budete odvážní a pořídíte si kousek, ze kterého budou třásně vlát všude kolem, nebo naopak sáhnete po něčem, kde jsou použity jen jako drobný a zajímavý detail.

Ať už je budete mít na kabelce, kožené bundě, sukni či botách, určitě by alespoň jeden takový kousek neměl ve vašem šatníku chybět. A kdy jindy si pořídit něco s třásněmi než teď v létě!

Na přehlídková mola třásně letos dostal Daniel Lee, kreativní ředitel značky Bottega Veneta. A přidal je všude, kam to jen šlo. Na kabelky, lemy sukní či šatů a rozhodně se nedržel jen tlumených a zemitých odstínů hnědé či rezavé. Použil klidně i neonově zelenou, aby třásním vdechnul úplně nový život. Podobně odvážné kousky byste našli také u Prady nebo Alberty Ferreti.

Pro ty méně odvážné a milovníky chic minimalismu navrhnul kreativní ředitel Celine, Hedy Slimane, jemnější kousky. Inspiroval se stylem 70. let a v nové kolekci představil kabelky proutěné, se zviřecími vzory a také s třásněmi. Jil Sander se zase inspirovala spíše boho stylem a své outfity ozvláštnila prvky indiánských čelenek nebo lapačů snů.

Třásně můžete kombinovat s džínovinou – dlouhými kalhoty, sukní či šortkami. Skvěle bude vypadat třásňová kabelka s koženou sukní nebo bílými boho šaty. Bunda s třásněmi zase bude ladit s tričkem s potiskem. Tak se nebojte a rychle utíkejte pro svůj třásňový kousek!