Jak na kudrnaté vlasy? Přečtěte si naše tipy

S fotkami pod hashtagem #curlyhair se na Instagramu roztrhl pytel. Kudrnaté vlasy jsou teď populární po celém světě. Vypadají totiž super cool. Jak je zkrotit, nebo naopak vytvořit a které produkty používat?

Co dělat, když je máte:

Kudrnaté vlasy jsou obecně pružnější a sušší než vlasy rovné. Nedoléhají totiž k pokožce hlavy, a proto se tolik nemastí. Kudrnaté vlasy nechávejte po umytí volně uschnout, aby se ještě více nevysušovaly. Pak stačí jen stylingové produkty na kudrnaté vlasy. V žádném případě je nedrhněte ručníkem a když je budete fénovat, snižte stupeň teploty a intenzitu na minimum.

Jaké produkty zvolit, by vám měl ideálně poradit váš kadeřník. Kvalitní přípravky zaručí nádherný lesk a vykreslí krásné kudrliny. Dobré produkty vlasy zregenerují, uhladí, hydratují, ale zároveň nezatíží.

Pokud máte kudrnaté nebo vlnité vlasy od přírody, můžete si s nimi teď vyhrát a užívat si, že je nemusíte žehlit nebo rovnat.

Co dělat, když je chcete:

Toužíte po sexy kudrlinách jako měla mladá Carrie Bradshaw když přijela poprvé do New Yorku? Počítejte s tím, že s každým typem vlasů musíte pracovat jinak, ale nebojte se, můžete je vytvořit na kterékoliv hřívě. U dlouhých vlasů budou kudrliny působit sexy a u krátkých zase rošťácky.

Pokud uvažujete nad trvalou, zkuste nejprve upravit vlasy bez chemie. Stačí například foukaná s difuzérem a použít přípravky na podporu vln. Do vlasů si zbytečně nesahejte a nečešte je během dne, tím by se narovnávaly a mají pak větší tendenci se lámat.

Produkty:

Sachajuan Curl Shampoo (580 Kč)

Problém: Suché vlasy
Řešení: Lesk, hydratace, regenerace, čistota.

Sachajuan Curl Conditioner (600 Kč)

Problém: Krepatění, Poškození, Suchost, Roztřepené konečky
Řešení: Uhlazení, Snadné rozčesání, Zvlnění, Lesk, Hydratace

Sachajuan Curl Treatment (700 Kč)

Problém: Krepatění, Poškození, Suchost, Roztřepené konečky
Řešení: Uhlazení, Regenerace, Snadné rozčesání, Lesk, Hydratace, snadné rozčesávání

Moroccanoil Curl Defining Cream (865 Kč)

Stylingový krém pro zvýraznění kudrlin. Dodává, lesk objem a texturu a vyhlazuje vlasy.

Moroccanoil Intense Curl Cream (865 Kč)

Bezoplachový kondicionér s obsahem arganového oleje. Bojuje proti krepacení. Vlasy jsou lesklé, působí svěže a jemné na dotek.