Jarní detox pro vlasy: Vyzkoušejte hloubková ošetření

Mrazivé teploty, sníh, déšť, suchý vytopený vzduch a nošení čepic. To vše způsobuje, že jsou vlasy po zimě unavené, zplihlé a stresované. Díky jarní očistě ale budou vaše vlasy zase zářivé a krásné.

Nepřehánějte to

I u péče o vlasy platí, že méně je někdy více. Příliš mnoho péče vlasy zatěžuje a ty pak kvůli nadbytku produktů plihnou. Vyhraňte si třeba jeden den v týdnu, kdy budete mít takzvaný „beauty day“.

Správný výběr produktů

Důležitý je výběr správných a kvalitních produktů, které vám budou sedět. Speciální šampony (hloubkově regenerující nebo detoxikační) celkově očistí vlasové vlákno, jemně odstraní zbytky produktů a umyjí vše, co vlasy zatěžuje a poškozuje jejich strukturu. Přípravky by neměly obsahovat silikony nebo umělou parfemaci a aroma.

Pokud si nevíte rady, zajděte do některého z Bomton studií, kde vám poradí, jaký produkt je pro vás nevhodnější. Jestli nemáte tolik zkušeností s péčí o vlasy a chcete jim dát pořádnou dávku nové energie – Bomton studia nabízí řadu různých ošetření.

Můžete si vybrat například ošetření Redken Chemistry, což je speciální kúra pro oživení a regeneraci vlasů, vyhlazení vlasové kutikuly a zářivější lesk, nebo pH Bonder, který vám vyrovná pH vlasu, redukuje citlivost a lámavost, dodá vlasům hebkost, lesk a pružnost.

Peelingy a masky

Čas od času dopřejte vaší pokožce hlavy jemnou hloubkovou péči. Vlasový peeling vmasírujte do pokožky hlavy krouživými pohyby a pak aplikujte na celé vlasy od kořínků ke konečkům. Vše důkladně vypláchněte.

Také doporučujeme jednou týdně používat hloubkově regenerační vlasové masky. Regenerační masky na vlasy zpevní vnitřní i vnější vrstvu vlasu a zamezí tak jejich třepení a omezí jejich lámání. Vyzkoušet můžete i různé vlasové oleje či séra, které dodávají vlasům lesk. Nezatěžují a rychle se vstřebávají. Jeden trik: na závěr vždy opláchněte vlasy studenou vodou, aby se zavřela kutikula. Získáte tak neodolatelný lesklý efekt!

Pročistěte i tělo

Pokud zapojíte do očisty i celé tělo, má to samozřejmě pozitivní vliv také na zdraví vlasů. Jednoduše si dejte detox těla a omezte věci, které mu neprospívají. Například cigarety, kávu, alkohol, bílou mouku a podobně. Naopak přidejte ovoce a zeleninu, které vám dodají energii.  Uvidíte, že pokud se budete cítit dobře ve svém těle, projeví se to i na zdraví vašich vlasů.