Proč nás vlasy v zimě dovádějí k zoufalství (a jak tomu zabránit)?

Celý rok máte pocit, že už svým vlasům rozumíte. Ať už dá jejich vzhled více práce, nebo to jde samo, výsledek je perfektní. Pak uplyne jeden zimní měsíc a máte pocit, že vaše vlasy jsou šílené – a vy budete brzy taky. Co je příčinou, že jsou chvíli mastné a splihlé, jako když spíte v zimní čepici, a hned zase suché, krepaté a připomínají seno?

Příčiny, které stojí za neradostným pohledem do zrcadla, k zimě patří a obejít je můžeme jen přestěhováním se na opačnou polokouli. Pokud to ale budou mít vaše děti do školy na Letné z Austrálie daleko, místo stěhování radíme zahájit vítězný kosmetický boj!

Co je naším nepřítelem? Čepice, klobouk nebo lyžařská helma jsou stylové a i nezbytné doplňky, ale také stroj na mastné vlasy. Suchý vzduch ve vytápěných interiérech a střídání teplot nám zase zajistí perfektně krepaté, suché a elektrizující vlasy. Vysoké teplotní výkyvy pak stojí i za sezonním vypadáváním vlasů, které navíc podporuje nedostatek vitamínů. S mokrou hlavou ven nemůžeme, a tak ty namáhané a dehydrované vlasy důkladně vyfénujeme a vyžehlíme.  A tím je dorazíme.

Zima je tedy pro nás sezonou, kdy musíme změnit zaběhnutý a fungující styl péče o vlasy na speciální režim. Doporučujeme přeřadit na intenzivně vyživující a hloubkově hydratační řady vlasové kosmetiky, jako je SACHAJUAN Intensive Repair nebo Oribe Moisture & Control. Pro perfektní výsledky hydratace se vyplatí sáhnout po bezoplachových hydratačních kondicionérech. K ošetření křehkých a lámavých vlasů doporučujeme například Oribe Hair Alchemy a od stejné značky u nás boduje i kolekce pro rychle se mastící pokožku hlavy Serene Scalp. Odlehčené a vzdušné účesy „pod čepicí“ zajistí vlasové pudry, jako je SACHAJUAN Volume Powder, na který nedáme ovšem dopustit celý rok, nebo sprej Root Lift, který přidá účesu chybějící objem. A rozhodně nezapomeňte své vlasy chránit a ošetřovat během intenzivního fénování a dalších úprav horkými přístroji. Vyzkoušet můžete třeba loňskou novinku od SACHAJUAN – Heat Protection Hair Cream.

Vaše vlasy budou vypadat skvěle a vy s nimi. A to i v momentě, když si po lyžování v Alpách sundáte přilbu. Přejeme krásnou zimní sezonu!