Plazmaterapie – revoluční metoda, která léčí padání vlasů a omlazuje pokožku

Doba čtení: 4 min.

S paní doktorkou Evou Kohoutovou, vedoucí lékařkou z Bomton Clinic jsme si popovídali o speciální kosmetické proceduře, která dokáže opravdové zázraky. Co je to plazmaterapie, v čem spočívá její efektivita a co všechno dokáže? Na tyto i další otázky najdete odpovědi v následujícím rozhovoru.

V Bomton Clinic nově nabízíme našim klientům ošetření plazmaterapií. O jakou metodu se jedná?

Jde o jedinou certifikovanou metodu, kdy je využit vlastní materiál klienta. Jedná se o plazmu obohacenou o krevní destičky, které získáme zcela běžným odběrem krve.  Nemusíte se bát. Je to jednoduchá a velmi bezpečná technika.  A navíc při tomto ošetření můžeme nabídnout i aplikaci obohacenou o blahodárnou kyselinu hyaluronovou.

V čem spočívá její efektivita?

PRP ošetření v podstatě využívá léčebný potenciál vlastní krve pacienta. Dochází ke stimulaci tvorby nové tkáně, která je za normálních okolností používána našim tělem pouze během procesu hojení. A tentokrát ji využijeme pro Váš šťastný úsměv a spokojenost při pohledu do zrcadla!

Její využití je široké. Co všechno plazmaterapie dokáže?

Ano, přesně tak, její využití je opravdu velmi široké. Je vhodná například k omlazení obličeje (takzvané rejuvenaci), zlepšení kvality pleti, její rozjasnění, sjednocení, dokáže pomoci s tmavými kruhy pod očima, jednoduše umí zpomalit stárnutí!  A umí zlepšit a zmírnit stav po akné i jizvách, má příznivé účinky na omlazení hřbetů rukou, urychlí hojení po jiných zákrocích i hojení ran. A úžasné účinky má na stimulaci vlasových folikulů. Co víc si přát?

Pro koho je plazmaterapie vhodná?

Plazmaterapie je v podstatě vhodná pro každého, ženy i muže jakékoliv věkové kategorie. Každému pomůže něčím jiným. Někomu potřebnou hloubkovou hydratací pokožky, jinému rozjasněním pleti a odstraněním jemných vrásek, dalšímu zlepšení kruhů pod očima, podpořením růstu vlasů při jejich nadměrném vypadávání nebo jejich špatné kvalitě a dalším pomůže při korekci jizev a také při léčbě chronických ran i akné. Přijďte a přesvědčte se sami….

Kde všude lze plazmaterapii aplikovat?

Touto metodou lze ošetřit celý obličej, krk, dekolt, hřbety rukou a v neposlední radě lze také stimulovat růst vlasových folikulů.

Je aplikace bolestivá? Jak probíhá?

V průběhu ošetření lze pociťovat určitý diskomfort, ale rozhodně není bolestivé. Před samotným ošetřením je na plánovanou oblast nejprve nanesen anestetický krém, který se nechává dostatečně dlouho působit a teprve pak se přejde k samotnému ošetření. Naše klinika navíc disponuje revoluční aplikační pistolí, díky které je ošetření daleko komfortnější.

Jak dlouho je její efekt viditelný?

Doporučuje se podstoupit 2 až 3 ošetření v rozmezí cca 4 týdnů. Počet ošetření je ale individuální a je vždy přizpůsobený na míru každému klientovi. Výsledný efekt pak vydrží 9 až 12 měsíců.

Plazmaterapie údajně dokáže velice efektivně léčit padání vlasů, ať je příčina jakákoliv. Je to pravda? A pokud ano, proč tomu tak je?

Padání vlasů je běžný problém nejen mužů ale i žen v závislosti na mnoha faktorech (hormonální léčba, stres, porod, věk…) Většina z nás to zaznamená až za několik měsíců, a až když je situace kritická, začneme hledat pomoc. A tady přichází na řadu například plazmaterapie, plazma bohatá na destičky (neboli PRP). PRP je odebíraná z vaší krve a posléze aplikována do pokožky hlavy. Pomáhá léčit tkáně včetně folikulů. Extrahuje se z krve pomocí mechanismu podobného odstředivce, který oddělí aktivní buňky od krve a zvýší koncentraci specifických proteinů, které podporují hojení a růst. Poté se aplikuje injekčně do vlasové pokožky. Po ošetření se klient může zapojit do běžného denního režimu bez jakéhokoli omezení. Toto ošetření doporučujeme absolvovat minimálně 2krát až 3krát. Plazmaterapie dokáže navrátit ztracené sebevědomí a tělu přirozeným způsobem obnovit hustotu vlasů.

Kolik tato procedura stojí?

Cena procedury závisí na tom, jestli se jedná pouze o aplikaci samotné plazmy bohaté na destičky, anebo plazmy obohacené o kyselinu hyaluronovou. Ceník naleznete na stránkách Bomton Clinic.

Kde se lze na plazmaterapii objednat?

Na čísle 773 102 108, nebo emailem na adrese clinic@bomton.cz. Budeme se na vás těšit!

1 reakce