Jak se starat o pleť v zimě? Speciální péče není potřeba

I přes to, že se na nás valí informace o tom, jak musíme v zimě pleti věnovat speciální péči než obvykle, není to pravda.

Mráz pleti nijak výrazně neškodí, takže není potřeba používat v zimě speciální ochranné přípravky. V zimě sice pokožka inklinuje k vysoké pigmentaci, ale to se týká především pobytů na horách. Je ale dobré používat make-up, který pokožku před mrazem chrání. Kdo používá lehké krémy a cítí, že přes zimu je to málo, například že kůže pne a štípe, tak by měl začít používat hutnější krém.

Pokud vám ale ten stávající vyhovuje, cítíte, že vám stačí, nemáte vysušenou pokožku, nevidíte žádné lyšeje a pleť není výrazně dehydratovaná, tak je to v pořádku. Když máte pocit, že je pokožka přesušená a dehydratovaná, použijte jednou za čas výživnou masku.

V krémech na zimu a na léto žádný výrazný rozdíl není. Často se v časopisech dočteme, že se nesmí v zimě používat hydratační krém, protože je v něm voda, která zmrzne. To je ale naprostý nesmysl. Na pleti není nikdy nula stupňů, aby na ní něco začalo mrznout.