Tipy, jak pomoci pleti od stresu

Stres v práci, zkoušky, státnice.  Nejen že se kvůli stresu necítíme psychicky dobře, ale velmi špatně také působí na naši pleť.

Jedním z důsledků stresového období je zvýšený výskyt akné. Stresový hormon kortizol způsobuje, že se pleť více mastí, a tím vznikají pupínky. Používejte zklidňující krém a nezapomeňte na vitamín C.

Kvůli stresu se také tvoří rychleji vrásky a pleť vypadá starší. Zkuste se pro začátek vyhnout rafinovaným sacharidům a naopak jíst více zeleniny a celozrnných výrobků. Dejte pleti vyvážené množství minerálů. Nahradit je můžete výtažky z mořských řas nebo termálními vodami z lékárny.

Stres může také způsobovat suchou pokožku. Narušuje totiž schopnost pokožky zadržovat vlhkost. Pokud jste hodně ve stresu, používejte hydratační krém, který obsahuje aloe vera, kyselinu hyaluronovou, bambucké máslo nebo avokádový olej.

A co pomáhá úplně nejvíc? Usmívat se, relaxovat a nedělat si zbytečně hlavu z maličkostí. A hlavně nezapomínejte odpočívat. Co takhle skvělá relaxační masáž u nás v Bomtonu? 

1 reakce