Suchý šampon: Skvělá první pomoc, s kterou to ale nepřehánějte

Suchý šampon – skoro každá z nás ho má ve svém šuplíku v koupelně jako tajnou zbraň. Kdo jednou okusí jeho zázračné účinky, už těžce odolává životu bez něj. Suché šampony mají rozhodně mnoho výhod. Je ale tenhle zázrak tou nejlepší volbou pro vaše vlasy?

V první řadě je důležité, vybrat si kvalitní suchý šampon. Rozhodně vyberte ten bez nepříjemného zápachu. Také zvolte typ, s kterým se vám bude dobře manipulovat a nebude tolik vaše vlasy zatěžovat.  

Proč je ale vlastně suchý šampon tak oblíbený? První důvod je zcela jasný – vzhled umytých vlasů za pár sekund. Nestíháte a potřebujete vypadat dobře, sáhnete po suchém šamponu. Ten dodá vašim vlasům svěží vzhled a pocit čerstvě umytých vlasů.

Ženy také rády používají suchý šampon pro větší objem. Nezapomínejte aplikovat suchý šampon vždy před zrcadlem. Nechcete přece, aby kvůli bílým skvrnám ve vašich vlasech, každý věděl, jaké jste použila kouzlo.

Suchý šampon Sachajuan, který navíc dodá krásný objem. 620 kč

Kvůli častému používání suchých šamponů ztrácejí vaše vlasy lesk a přirozenou vitalitu, což je samozřejmě nežádoucím účinkem. Také přispívají celkovému poškození vlasů. Vlasy vám budou více vypadávat a lámat se. Suchý šampon ucpává totiž vlasovou pokožku, ta nemůže dýchat a neprodukuje nové vlasy.

Nemusíte hned váš suchý šampon vyhodit do koše, jen promýšlejte, kdy ho opravdu potřebujete využít a kdy to bez něj zvládnete. O vhodnosti různých šamponů pro vaše vlasy se můžete poradit s kadeřnicemi z našich studií Bomton.