11 důvodů, proč nosit červenou rtěnku

Doba čtení: 4 min.

Najít ten perfektní odstín červené rtěnky je jako najít dokonalého partnera. Může to trvat roky a můžete vyzkoušet spoustu druhů, než se to konečně podaří. Až se tak stane, váš život se změní. Pokud svou nejlepší parťačku stále hledáte nebo jste ještě ani nezačaly, máme pro vás několik důvodů, proč byste měly rudé rty nosit hrdě a často.

1. Červené rty jsou známkou sex-appealu. Proto zkuste trik Marilyn Monroe a vůbec s nanášením nešetřete. Naneste klidně několik vrstev na sebe.

2. Když zvolíte ten správný odstín, budete působit veseleji a sympaticky.

3. Rudé rty jsou symbolem sebevědomí.

4. Pokud se nechcete malovat ani česat, je červená rtěnka tou nejlepší volbou. Stačí vysoký culík nebo drdol, obličej namažte krémem, natřete rty a můžete vyrazit. Bude vám to slušet, i když vám úprava zabere asi minutu.

5. Červená má obrovskou spoustu různých odstínů. Můžete si tak vybrat, jestli chcete klasiku ve stylu Ameriky 50. let nebo spíš punkovou vínovou. 

6. Snadno a rychle vám dodá kuráž a odhodlání. Zaujmete pozornost na první pohled a budete působit sebejistě.

Rodin, Lip Stick Tough Tomato, 950 kč

7. Pokud nevíte, čím oživit svůj outfit, sáhněte po červené.

8. V historii nosili make-up jen významné ženy a muži. První začala používat rudou barvu na rty sumerská královna Puabi a to zhruba 3500 let před naším letopočtem. Tento trend se pak přesunul do Egypta, kde si ho velmi oblíbila královna Kleopatra. Britská královna Alžběta I. měla dokonce svůj vlastní odstín.

9. Chcete, aby vám to slušelo na fotkách? Pak musíte zvýraznit nejen oči, ale také rty. Platí ale známé pravidlo, nikdy to nepřehánějte s obojím.

10. Víte, proč to slavným kráskám tak sluší, když procházejí po červeném koberci? Správně, protože mají červené rty. Ty právě při slavnostních příležitostech způsobují, že vypadáte jako bohyně a královna v jednom.

11. Červená je prostě sexy. 

 

Jak nosí rudé rty celebrity?

1 reakce