Vítězka AICHI 2018: Ta snaha se vyplatila!

Denisa Walterová vyhrála v listopadu první místo v soutěži o nejlepší proměnu AICHI 2018. Denisa má svou práci ráda hlavně proto, že je velmi kreativní. Ráda pracuje s lidmi, účastní se spousty školení, soutěží a přehlídek, které jsou pro ni velkou motivací a posouvají ji dál. Jejím největším úspěchem jsou spokojení klienti, kteří se rádi vrací. Přeje si vybudovat salon, ve kterém bude pracovat tým úžasných lidí, kteří budou držet při sobě a budou na sobě neustále pracovat.

Věřila jste sama sobě, že soutěž vyhrajete?
Po pravdě řečeno jsem nevěřila v získání prvního místa. Pouze jsem doufala, že se ze zbývajících dvanácti soutěžících umístím někde mezi výherci.

Přihlásila jste se do soutěže sama?
Ano. Téhle soutěže jsem se zúčastnila už čtyřikrát. Z toho jsem třikrát postoupila do finále a tohle je mé první umístění.

Co si myslíte o soutěži AICHI?
Myslím si, že to je velmi zajímavá soutěž už díky tomu, že kadeřník zde může pracovat s jakoukoli vlasovou značkou. Samozřejmě je to soutěž na úrovni a člověk se při ní seznámí se spoustou skvělých lidí. Účast v téhle soutěži je velmi dobrou příležitostí pro získání nových pracovních i přátelských kontaktů a vždy měla ohlas u mých zákazníků.

Jaké byly první dojmy?
První dojmy z výhry byly velmi emotivní.

A co druhý den, když jste trochu “vystřízlivěla”?
Velmi dobré pocity z toho, že se veškerá snaha a práce vyplatila mám ještě nyní. Každopádně ty nejsilnější pocity trvaly někdy do večera.

Denisa Walterová

Proč děláte kadeřnici?
Vždy jsem někde chtěla uplatnit svou kreativitu a nevadí mi manuální práce. Navíc mám ráda práci s lidmi a o kadeřnictví se zajímám už od mládí. Pořád sleduji nejnovější trendy a styly.

Co jste vystudovala a kdy jste začala stříhat?
Vystudovala jsem kadeřnickou školu v Hodoníně a intenzivně se téhle práci věnuji osm let.

Co máte na své práci nejraději?
Velmi mě naplňuje účast na zajímavých školeních a soutěžích. Mimo jiné ráda pomáhám lidem s tím, aby vypadali a cítili se lépe, to mě na téhle práci baví nejvíce.

Říká se, že kadeřnice je tak trochu i psycholožka. Lidé se k ní chodí mnohdy vypovídat ze svých starostí či problémů. Zažila jste to?
Určitě je to pravda. Jsme jen lidé a každý se potřebuje vypovídat ze svých problémů. Když péči o zákazníka trávíte dvě až tři hodiny času, navážete spolu určitý vztah.

Není někdy náročné celý den mluvit?
Určitě to náročné je, ale takhle jsem o tom nikdy nepřemýšlela. Každopádně na konci pracovního týdne je znát i určitá psychická únava.

Jaké klienty máte nejraději?
Pohodové stejně jako jsem já, což jsou skoro všichni, kteří náš salon navštěvují.

Kde čerpáte inspiraci?
Na různých školeních, hlavně ve studiu Wella, kam se jezdím pravidelně školit. Dále se inspiruji na sociálních sítích, kde se dnes dá dohledat opravdu spousta skvělých a zajímavých věcí.

Sledujete světové trendy a svoje kolegy?
Ano sleduji, se spoustou kolegů jsem v kontaktu a navzájem si předáváme rady, zkušenosti, které nás všechny obohacují.

Jak vy sama pečujete o své vlasy?
Samozřejmě na svých vlasech zkouším veškeré přípravky, za které se díky tomu mohu zaručit a nabídnout je svým klientům.

Trpíte profesionální deformací?
Myslím si, že určite ano, stejně jako každý, kdo se vášnivě věnuje své profesi.

Co vás čeká v nejbližší době?
Po novém roce spousta školení a máme v plánu s celým týmem nafotit nějakou vlastní kolekci účesů.

Kde se vidíte za deset let?
Snad ve svém vlastním vysněném salonu.