3 letní make-up trendy, které musíte vyzkoušet

Doba čtení: 3 min.

Pravidla pro letní make-up? Žádná nejsou! Vrací se trendy z devadesátek i všechny barvy, které existují. Noste je na očích, rtech nebo tvářích. Můžete si dělat, co budete chtít. Tohle jsou tři nejlepší trendy, které určitě vyzkoušejte. 

1. Lesklý efekt

Lesky na rty jsou zpět! Obrovský trend devadesátých let minulého století je opět v kurzu. Zatímco ještě loni byly trendy matné rty a výrazné barvy, tohle léto frčí přirozené barvy a spousta lesku. A důležité je, aby lesku bylo opravdu hodně, ideálně až s olejovým finišem. Pokud budete chtít, můžete svou oblíbenou rtěnku přetřít bezbarvým leskem na rty. A velkou výhodou je, že dnešní produkty už rty také vyživují a pečují o ně.

2. Dotek zlata

Zlatá k létu patří jako snad žádná jiná barva. Tak se toho nebojte a pořiďte si třeba tvářenku, oční stíny, pudr nebo tužku na oči právě v odstínech zlaté. Můžete jí rozzářit třeba jen koutek oka nebo líčka. Pokud jste odvážnější, vytvořte širokou zlatou linku.

3. Barevné linky

Pestré barvy se opět vracejí do módy a to především díky seriálu Euphoria, kde se to barevnými stíny jen hemžilo. Žádná pravidla neplatí a fantazii se meze nekladou. Nebojte se tedy barevné stíny použít třeba jen na spodní víčka, udělejte si barevné řasy, použijte barvu jen do koutku oka a nebo si vytvořte stíny v barvách duhy. Skvěle bude vypadat také bílá. Zkrátka je to jen na vás a vaší momentální náladě. Konečně můžete naplno využít všechny barvy v paletce.