5 kroků ke správnému mytí vlasů

Na začátku cesty ke krásným vlasům je rozhodně správné mytí. Poradíme vám, jak často a čím si je mýt, i jaký hřeben používat na rozčesávání.

Regenerační šampón Moroccanoil, 430 Kč

1. krok – voda

Vlasy si myjte vždy v teplé vodě. Tím z nich smyjete většinu nečistot a vlasy navíc vodou nasajou, takže a mytí šampónem pak bude mít lepší

účinek.

2. krok – šampón

Produktu nepoužívejte zbytečně moc, bohatě stačí množství ve velikosti kávové lžičky. Produkt nanášejte na pokožku hlavy, masírujte, ale zbytečně nedrhněte a rozhodně si nepomáhejte nehty. Do délek stačí šampón jen rozetřít. Nezapomeňte produkt důkladně vymýt.

Regenerační kondicionér Moroccanoil, 430 Kč

3. krok – kondicionér

Na kondicionér v žádném případě nezapomínejte. Než ho nanesete, vysušte vlasy ručníkem a vymačkejte z nich přebytečnou vodu, aby nebyl zbytečně zředěný. Dejte si do dlaní zhruba jednu polévkovou lžíci a naneste do konečků. Nikdy ho nedávejte až k hlavě, vlasy by se vám zbytečně mastily. Nechte působit asi jednu minutu a důkladně smyjte.

4. krok – rozčesávání

Pokud se vám při mytí hodně zacuchávají, nechte je nejdřív trochu proschnout. Vlasy pak rozčesávejte hřebenem s přírodními štětinami nebo gumovým, který vlasy nevytrhává. Netahejte vlasy silou a vždy rozčesávejte od konečků.

5. krok – vysoušení

Nejlépe uděláte, když vlasy necháte volně proschnout a pak teprve foukejte do potřebného tvaru. Používejte na fénování i žehlení ochranné produkty, aby se vám vlasy nevysušovaly. Nikdy nechoďte spát s mokrou hlavou. Tím se vám můžou vlasy polámat a hlavně si zaděláváte na problémy s krční páteří.