5 tipů, jak bojovat se stresem

Stres je v dnešní době absolutní fenomén. Všichni nestíháme, jsme neustále nervózní a někam spěcháme. Přečtěte si naše tipy, jak se stresem bojovat a naučit se relaxovat.

1. Aktivní odpočinek

Během cvičení a sportu se do těla uvolňují endorfiny, které vás zaplaví dobrou náladou a stres tím pádem nebude mít šanci. Při plavání se skvěle uvolníte a při běhu si zase vyčistíte hlavu, nebo třeba přijdete na nové nápady. Nebojte se cvičit ani před spaním, tělo se tím krásně unaví a uvolní a vy budete spát jako miminko. Pro zklidnění je samozřejmě skvělá také jóga.

2. Život offline

Abyste si opravdu odpočinuli, je důležité zůstat část dne zcela offline. Alespoň hodinu před spaním byste měli vypnout všechny přístroje, nesledovat televizi, nekoukat do počítače nebo mobilu a hlavně neřešit pracovní věci. Neustálá touha vědět co se děje, je právě typickým spouštěčem stresu. Stejně tak to, když neustále myslíte na práci a nedokážete ani na chvíli vypnout. Do postele choďte s knížkou, ta vás krásně unaví.

3. Rychlá záchrana

Pokud cítíte, že je toho na vás opravdu moc a potřebujete se rychle uvolnit, začněte zhluboka dýchat. Soustřeďte se na nádech a pomalu vydechujte. Myslete jen na váš dech, představujte si, jak proudí vaším tělem. Tohle cvičení vydržte alespoň pět minut.

4. Ovocné povzbuzení

Ovoce vás skvěle osvěží a dodá vám trochu energie. Například takový zázvor pak dokáže pomoci třeba od pocitů úzkosti nebo s únavou. Udělejte si limonádu, čaj nebo ho cucejte čerstvý.

5. Domácí lázně

Udělejte si ve vaší koupelně vlastní SPA a relaxujte. Vana plná horké vody, svíčky a relaxační hudba z vás udělají úplně nového člověka. Sklenka vína je povolena.

1 reakce