Jak být krásná a stylová jako Francouzka

Proč Francouzky vypadají o 10 let mladší? A čím to, že jim to sluší, i kdž si jdou koupit jen na roh bagetu?

Kouzlo francouzského šarmu nás facinuje už desítky let. Zatímco ve střední nebo východní Evropě ženy po třicítce pravidelně navštěvují ordinace plastických chirurgů, na západ od nás je všechno jinak. Stačí vyrazit do Paříže a nebudete vědět, kam se dívat dřív. A teď nemyslíme architekturu, ani obchody s oblečením. Máme na mysli francouzské ženy, které i v padesáti vypadají jako holčičky.

Marion Cotillard

Za jejich mladistvým vzhledem přitom zdaleka není jen chic kombinace vintage džínů, Conversek, kašmírového svetříku a luxusní kabelky. Zatímco celý svět po vzoru Kim Kardashian přísahá na contouring, ony si jdou dál svou vlastní cestou. Podle nich totiž popírá přirozenou stavbu tváře. Typický je pro ně naopak spíše minimalistický make-up a staré dobré pravidlo – výrazné oči, nebo výrazné rty. Nikdy obojí.

Nehoní se za beauty trendy a nepožívají jeden rok pleťové oleje, aby je za pár měsíců vyměnily za pleťová séra. Drží se toho, co jim vyhovuje. A podobně zdrženlivé jsou i v módě. Rády nakupují ve vintage obchodech nebo sekáčích, kde často nacházejí dokonalé kousky. Neutrácejí spousty peněz za levné a nekvalitní oblečení z řetězců, ale raději si jednou za čas pořídí jeden kvalitní kousek. V jejich šatníku pak nechybí padnoucí džíny, kvalitní bílé tričko, černé sako, vlěný kabát, malé černé a bílá košile.

Vlasy si nebarví, ani nepoužívají zbytečně moc stylingových produktů. Po umytí je nechají volně uschnout a jdou. Nezapomínají hydratovat pleť a sklenku vína vždy doplňují o pití čisté vody. Přísahají na jednoduchost a přirozenost. V tom je jejich kouzlo.

Charlotte Gainsbourg