5 způsobů, jak konečně vidět výsledky cvičení

V posilovně trávíte pomalu víc času než doma, jíte jen saláty a stále žádné výsledky? Víme, čím to je. Naučte se s námi hubnout efektivně.

1. Udělejte si plán

Malé krůčky kupředu jsou základem velkého úspěchu. Zapomeňte proto na přání “Chci zhubnout deset kilo”, ale dělejte si týdenní plány. Vždy v neděli si najděte chvilku jen pro sebe, naplánujte si, co budete celý týden jíst, kdy a kam půjdete cvičit, domluvte se s kamarádkou na společný běh nebo lekce hot jógy. A každou neděli se nezapomeňte změřit a zvážit. Když uvidíte malé pokroky, hned vás to namotivuje k další snaze.

2. Kombinujte

Aby vás nový životní styl bavil, musíte občas trochu experimentovat a zkoušet nové věci. Běh, plavání nebo pilates jsou sice super, ale co občas zajít na lekce boxu nebo baletu? Tělo si navíc na pohyb rychle zvyká, takže ho musíte neustále překvapovat.  

3. Odpočívejte

Nebuďte na sebe zbytečně přísní. Ano, tvrdá dřina se cení, ale nestrhejte se. Naordinujte si klidně dva odpočinkové dny v týdnu. Pokud máte výčitky, běžte se projít. Ale myslete na to, že pokud máte v tomhle tempu nějaký čas vydržet, nemůžete přepálit začátek.

4. Cvičte i doma

Pokud do svého cvičebního plánu zařadíte i každodenní domácí rozcvičku, úspěch je zaručen. Tělo tak skvěle nastartujete na celý den. Stačí každé ráno 10-15 minut. Na takové rychlo cvičení je skvělá třeba aplikace 7 minute workout.

5. Jezte správně

Jestliže hodně cvičíte, vyvážený jídelníček by měl být samozřejmostí. Po tréninku si dejte banán či protein, nezapomínejte ani na tvaroh, maso nebo vajíčka. Nevynechávejte večeře, jezte menší porce ale často. Nebojte se poradit s odborníkem, ne nadarmo se říká, že strava je 80% úspěchu.