S manikérkou z Bomton studia o správné péči a výživě nehtů. Které 3 produkty nesmí chybět ve vaší výbavě?

Doba čtení: 5 min.

O důvodech, proč profesionální úpravu nehtů zařadit do svých pravidelných rituálů i o trojici produktů, které nesmí chybět ve vaší kosmetické taštičce, jsme si popovídali s manikérkou Olgou Třískovou.

 

Jaké jsou základy správné výživy vhodné pro posílení nehtů zevnitř?

Základem je mít v jídelníčku dostatek vápníku, zelených potravin i ořechů. Zdraví navíc můžete podporovat doplňky stravy, kvalitním komplexem vitamínů a zinkem. Ale i kvalitním kolagenem. Je ovšem potřeba u něj vydržet několik měsíců. Výsledky se ale určitě dostaví.  

Když ruce nedostatečně hydratujeme, praská a trpí kůže i nehty. Podle toho, jaký druh práce vykonáváme, je potřeba přizpůsobit i péči o ruce. Doktorky a sestřičky k nám například chodí s popraskanýma rukama z dezinfekce. Dávám jim Závěrečný krém na ruce od Sparitual z řady Citrus Cardamon. Ten má vyživující složky na bázi másla, které suchou kůži krásně vyživí. Navíc zanechá na pokožce i ochranný film. 

A co doporučujete aplikovat na nehtovou kůžičku?

Krém na nehtovou kůžičku, nehtový olejíček, nebo tyčinku Moisture balm. Vše od Sparitual. Balm se dá použít na rty i jiná suchá místa, je praktické ho mít stále s sebou. Olejíček je fajn, ale využijete jej spíše na domácí péči. Na časté používání určitě doporučuji tyčinku Moisture balm. Živiny do nehtu vcházejí přes nehtovou kůžičku, ta proto potřebuje péči navíc. Jenom krém na ruce ji nevyživí. Pro zdravé nehty je tedy extra péče důležitá.

Jaké benefity má pravidelná manikúra a pedikúra?

Upravené nehty a ruce jsou vizitkou člověka, stejně jako celkově upravený vzhled. To samé platí i pro nohy. Mnoho žen chodí na pedikúru jenom sezónně. Pedikúra je přitom důležitá i ze zdravotního hlediska. Někomu se tvoří kuří oka, zarůstající nehty, plísně. A ani o tom nevědí. Také lze předejít otlakům. Po pedikúře se často lidem i lepe chodí, mají pocit lehčích nohou. Ani manikúra není jen o vzhledu. Mnoha lidem se dělají záděrky. Když se správně neošetří, zbytečně vznikají bolavé záněty. I tomu se dá předejít. 

 

Kdybyste mohla doporučit tři produkty/nástroje pro péči o nehty, co by to bylo?

  1. Papírový pilník ve správné hrubosti dle typu nehtu.
  2. Krém na ruce Hand Salvenehtový olejíček Cuti-Cocktail.
  3. Krém na nohy od Sparitual. Kvalitní produkty jsou základ.

Dozvěděli jste se něco nového? Nebo máte další dotazy ohledně péče o vaše nehty? Objednejte se na manikúru nebo pedikúru do Bomton studia na telefonním čísle +420 773 102 108. Naše profesionálky s vámi vyberou nejvhodnější ošetření pro vaše nehty a zodpoví vám všechny vaše dotazy.