Na dokonale upravené nehty do Bomton studia. Jaké jsou aktuální trendy a které nejčastější chyby děláme?

V krátkém rozhovoru s manikérkou Olgou Třískovou z Bomton studia vám představujeme oblíbené typy ošetření nehtů, na které se můžete objednat. Popovídali jsme si ale také o nejčastějších chybách při úpravě nehtů a správném pilování i výběru vhodného pilníku.

Na jaké služby se u vás klientky a klienti mohou objednat?

Na klasickou, rychlou manikúru, která je následována lakováním, nebo úpravou P-shine. Jedná se o vyživující kúru pro nehty. Další variantou je po manikúře aplikace gel laku. Ten je odolný ale prodyšný, nehty neničí, naopak má vitaminové složky, které nehty zpevní a vyživí. Pedikúru nabízíme mokrou, suchou, nebo kombinovanou.

Při manikúře u nás v Bomton studiu používáme kvalitní a pečující produkty od značky Sparitual, laky na nehty pak od značky Orly. Nabízíme ale i manikúru a pedikúru ve verzi Spa, která zahrnuje například i pečující zábaly.

Jak procedura SPA probíhá?

Nejdříve peelingem odstraníme odumřelou pokožku. Pak ruce ponoříme do teplého parafínového vosku a poté zabalíme do folie a termorukavic po dobu 10-15 minut. Takový zábal intenzivně regeneruje a hydratuje pokožku. Často se využívá na prohřátí rukou při revma a hezky projasňuje pokožku. Nedoporučujeme ovšem zábal aplikovat na pokožku se sklony k ekzémům nebo pokožku s drobnými poraněními.

Která z procedur je ta nejoblíbenější?

Nejčastěji se klienti objednávají na kombinovanou pedikúra a manikúru s gel lakem. Na Spa k nám klienti chodí spíše v zimním období.

Jaké jsou aktuální trendy v úpravě nehtů? Jak je upravujete nejčastěji?

Pořád hraje hlavní roli přirozenost. I co se týče délky a tvaru nehtu. Z hlediska barev přetrvává klasika, tedy nehty červené, nude, především béžové, světle růžové, hnědé…A momentálně jarní, lehce pastelové barvy jako zelenkavá a fialová.

 

Co považujete za největší mýtus v péči o nehty?

Kovové a skleněné pilníky. Ty jsou pro nehty nejhorší. Naopak nejšetrnější jsou papírové. Důležitý je i způsob, jak by se měly nehty pilovat. Spousta lidí si nehty piluje všemi směry. Při zkracování je to v pořádku. Ale nejdůležitější je zakončit pilování jedním směrem, jedním tahem, aby se předešlo třepení nehtů.

Nezáleží na tom, kterým směrem?

Ne. Podstatné je, že si při oválném tvaru vyberete jeden směr po celém oblouku. V případě pilování do mandličky pak z jedné strany jedním směrem a z druhé strany druhým. Podstatné je předejít nekonečnému pilování tam a zpátky.

 A co se týče kleštiček na nehty?

Ty jsou v pořádku. Ale je důležité pak nehty opět správně zapilovat, zahladit papírovým pilníkem.

Jak si vybrat správný pilník?

Důležitá je správná hrubost pilníku. Jiná je na umělé nehty, na přírodní, na tenké, nebo hrubší. Čím je nehet slabší, tím jemnější musí pilník být.

Co se tyče nehtové kůžičky, je určitě důležité ji zatlačovat od nehtu, ale doporučuji používat změkčovač. Odštipování kůžičky a ořezávání je také užitečné, je ale opravdu nezbytné dbát na opatrnost. Lehce se můžete poranit. Právě profesionální úprava nehtů u nás v Bomton studiu dokáže těmto situacím předejít. Rádi našim klientům se vším pomůžeme a poradíme.

Objednat se na klasickou manikúru i pedikúru nebo extra pečující verzi SPA můžete kdykoliv. Na telefonním čísle +420 773 102 108 si s vámi rádi domluvíme ideální termín a čas, který vám bude nejvíc vyhovovat. Pak se stačí jenom těšit na příjemnou pečující proceduru. Protože selfcare není nikdy dost.