6 vlasových trendů, které budete v roce 2022 vídat na každém rohu

Doba čtení: 4 min.
Getty Images, SAMIR HUSSEIN, Getty Images

Od roku 2022 si všichni slibujeme leccos. Budoucnost bohužel předvídat nedokážeme. Ovšem co se účesů týče, víme zcela jistě, že další rok nám přinese návrat ke klasickým stylům, které i dnes dokážou zaujmout a překvapit svou praktičností i multifunkčností. Jak se budeme další rok česat? Pojďme se na to spolu podívat.

 

Máte kudrny? Hrdě je noste!

Trendy mluví jasnou řečí. Přirozenost je stále více v kurzu. Proto je zrovna teď nejlepší čas odložit žehličku na chvíli bokem a zkusit své kudrny nechat žít svým životem. A jak nejlépe zjistíte opravdový tvar vašich vlasů? Nechte je jednou za čas uschnout volně na vzduchu a sledujte je. Máte jemné vlnky? Skvělé, to si oblíbíte spreje s mořskou solí. Dělají se vám prstýnky? To zní krásně. Jenom popřemýšlejte, kdo ve vašem okolí takové má? Nešetřete na vlasových přípravcích pro kudrnaté vlasy, poraďte se s profesionály ve vašem salonu a věnujte jim dostatek hydratace. Byla by škoda s nimi bojovat. Naučte se je nosit, když už jste nimi byla obdařená!

@marie_teissonniere, @emmanuellek_, Getty Images

Klasický bob zůstává

Ideální pro dámy s jemnými vlasy, ale i pro kudrnaté hlavy. Vlasy ostříhané k bradě byly odjakživa velice elegantní. Péče o ně je navíc rychlá a jednoduchá. Máte rovné vlasy? Vyfoukejte si je kartáčem do hladka, nebo zkoušejte přípravky na texturu a nechte je uschnout přirozeně, případně v copáncích pro efekt jemných vln. Jste obdařená kudrnami? Vlasy sušte difuzérem, nebo volné na vzduchu a rozhodné nešetřete vlasovými oleji a krémy. Ať se vlny třpytí a lesknou!

Getty Images, SAMIR HUSSEIN, @marissa.marino

Zapleťte to

Praktické a hezké zároveň. Pletení copánků všechny dobře známé z dětství. Co tak se k tomu zas na chvíli vrátit? Nemusíte přitom mít zapletené všechny vlasy, úplně postačí jenom přední pramínky, nebo jenom pár copánků. Ať už to vymyslíte jakkoliv, rozhodně nešlápnete vedle.

Getty Images, @cesar4styles

Hezky na střed

Největší evergreen, který tady kdy byl. Vlasy učesané s úhlednou pěšinkou na střed se nosily odjakživa. Je to elegantní, nadčasové, a navíc to dodává tváři větší symetrii. Jestli vlasy radši nosíte rozpuštěné, nebo je vzadu svážete gumičkou, je na vás. Tak minimalistickému účesu navíc sluší třpytivé vlasové doplňky. Jakékoliv.

@justinemarjan, Getty Images

Kvalitní střih je základ

Kdysi byl základem kvalitního účesu pečlivý styling a množství přípravků. Dnes je alfou a omegou naopak kvalitní základ, a tedy pečlivý a profesionální střih vlasů. Jenom tak docílíte účesu, který okouzlí každého a zvládne každé počasí a styling. Jestli si vlasy necháte volně splývat na ramenou, zavážete do culíku, nebo zapletete do vrkoče, pořád to bude vypadat skvěle. Pravidelnost stříhání je individuální, někomu stačí dvě střihání do roka, jiný musí za kadeřníkem jednou za pár měsíců. Najděte si svou cestu. A pokud máte šikovnou kadeřnici, nebo kadeřníka, držte se jich jako klíště! V případě, že ještě pořád hledáte, v našich Bomton Studiích o profesionály není nouze. Zarezervujte si termín ještě dnes.

@_yumi_nu, Getty Images

Nahoru a do hladka

Zatímco v roce 2021 se rozevláté a nedbalé culíky a copánky nosily jedna radost, v nové roce přišel čas na pevné, hladké a hlavně vysoké ohony. Vlasy si vyčešte kartáčem, pevně svažte gumičkou a účes uhlaďte hřebínkem a zafixujte lakem na vlasy. Takový účes navíc působí jako přirozený facelift, a to se taký může hodit. Dolaďte to přirozeným líčením a výraznou rtěnkou a je to. Okamžitá elegance je na světě.

Getty Images
Getty Images