7 nejčastějších chyb v péči o pleť

Doba čtení: 4 min.

Informace o tom, jak bychom se měli správně starat o pleť, se na nás valí ze všech stran. Možná i vy děláte zbytečné chyby. Pojďme si v tom tedy udělat pořádek jednou provždy.

Jaká jsou základní pravidla péče o pleť, která byste měli znát? Každý večer se odličujte a vyčistěte si obličej. Namažte se krémem, který je vhodný pro váš typ pleti. Pokud chcete, aby byla pokožka zdravá a hydratovaná, pijte hodně vody.

A co ty drobné přešlapy, kterými si zbytečně škodíme?

1. Správné pořadí

Pokud nanášíte produkty přes sebe takzvaně halabala, nejsou pak schopné odvést svou práci dobře. Zároveň dejte jednotlivým výrobkům čas, aby mohly dobře účinkovat. Správné pořadí je: olejový čistič, pěnový nebo gelový cleanser, peeling či maska, toner, sérum a na konec krém nebo pleťový olej.

2. Nezapomínejte na krk

Mnohdy máme bohužel pocit, že bradou naše péče končí. Jenže naši pozornost si zaslouží i krk a dekolt. Právě tady jsou viditelné první známky stárnutí, takže hydratační přípravky aplikujte i tady. To samé platí o čisticích produktech.

3. Hlavně jemně

Péče o pokožku by měla být v první řadě šetrná, bez tlaku a přílišného masírování. Silou žádný kožní problém nevyřešíte.

4. Správné dávkování

Že všeho moc škodí, platí i v tomto případě. Pleťové masky a různé cleansery nanášejte na obličej v množství velkém, jako je hroznové víno. Velikost hrášku vám bude stačit u krému a zrnko rýže pak u očních krémů a sér.

5. Špinavé pomůcky

Všechno, co se dotýká vašeho obličeje, krku a dekoltu, by mělo být zářivě čisté. Nezapomínejte pravidelně čistit štětce a houbičky. Ideálně po každém použití.

6. Správná technika

Peeling je potřeba provádět pravidelně, abyste odstranili odumřelé kožní buňky a prozářili pokožku. Nic se ale nesmí přehánět, proto peeling provádějte jemně a ne častěji než dvakrát týdně. A pokud trpíte mastnou pokožkou, měly by intervaly mezi čištěním být ještě větší.

7. Ochrana před sluncem

Mnoho žen si myslí, že krémy s ochranným faktorem se používají jen na dovolené nebo jen v létě. Stárnutí pokožky ale z 90 % souvisí právě se slunečními paprsky. Produkty chránící před UVA a UVB tedy používejte celoročně.