Projezte se ke kráse díky těmto potravinám

Doba čtení: 3 min.

I když na vaší kosmetické poličce stojí armáda pečujících, hydratačních, čisticích a anti-age produktů, někdy se vyplatí sáhnout i někam jinam. Třeba do ledničky. Mnoho surovin totiž dokáže rozjasnit pleť, dodat hydrataci a bojují i proti celulitidě.

Čas sice nezastaví žádná potravina, ubrat pár let ale některé dokážou. Rčení jste to, co jíte, opravdu funguje a my vám vysvětlíme proč. Které potraviny tedy okamžitě zařaďte do svého jídelníčku?

Hroznové víno – Ve slupkách ovoce a zeleniny je obsažena spousta vitaminů a to platí i v případě hroznů. Mimo vitaminů B, C, E a F v nich najdete přírodní antioxidanty a hodně vody.

Olivový olej – Snižuje krevní tlak i riziko srdečních onemocnění a stane se velkým kamarádem vaší pokožky. Dokáže totiž zvyšovat její elasticitu a pevnost a chrání ji před sluncem.

Granátové jablko – Posiluje imunitní systém a pomůže vám při dietě. Má totiž málo kalorií, zrychluje metabolismus a vylučuje z těla nezdravé toxiny.

Zelený čaj – Je to obrovský zdroj antioxidantů, které chrání tělo před volnými radikály. Ty zrychlují proces stárnutí a poškozují DNA. Pití zeleného čaje také funguje jako prevence před srdečními chorobami. Investujte ale do opravdu kvalitního sypaného čaje, na ty sáčkové ze supermarketu rovnou zapomeňte.

Kapusta – Bohužel k ní má mnoho z nás odpor, ve vašem jídelníčku by ale neměla chybět. Obsahuje velké množství vitaminů jako B, C, E a K, ale i draslík, hořčík, vápník a železo. Zkuste z ní udělat smoothie, přidejte banán nebo borůvky a bude vám chutnat.

Vejce – Že jsou vejce nezdravá, už dávno neplatí. Naopak. Pomůžou vám v případě, že  se vám třepí nehty nebo padají vlasy.

Banány – Tohle exotické ovoce se dá jíst na tisíc způsobů a nikdy se neomrzí. Je slaďoučké a navíc pomáhá proti celulitidě. Obsahuje mnoho draslíku, který snižuje zadržování vody v tělě.