Pracovat pro Bomton. Jaké je vzdělávání v Bomton Academy? V rozhovoru odpovídá účastnice Kristýna

Doba čtení: 4 min.

Od konzultace s klientem, foukané, úplných základů stříhání, až po pokročilé techniky barvení a styling podle posledních trendů. To vše a ještě mnohem víc se účastníci Bomton Academy můžou naučit od největších profesionálů v oboru. Všichni se rádi podělí o své jedinečné know-how právě v naší Bomton Academy. Jaké to je být účastníkem Bomton Academy, a co vše to obnáší, jsme se zeptali šikovné asistentky Kristýny.

O Bomton Academy:

První možností, jak se dostat do Bomton Academy, je přihlásit se na školení přes webové stránky www.bomtonacademy.cz. Tyto kurzy jsou dostupné pro všechny a pokaždé jsou vedeny profesionály z Bomton studií. Druhou možností je získání místa ve vzdělávacím programu Bomton Academy. Tento program trvá půl roku a je určen pro 10 vybraných začínajících talentů, dle jejich dovedností a schopností, nebo přístupu k práci. Tento vzdělávací program začíná každý rok v srpnu a trvá až do začátku února, kdy je zakončen zkouškami. A právě tam někteří z účastníků dostávají možnost pracovat v Bomton studiích na pozici Classic Junior.

Jak jste se o Bomton Academy dozvěděli?

O Bomton Academy jsme se dozvěděli od mistrových ve škole. Poprvé jsme byli v Bomton Florentinum, kde jsme se i s naší mistrovou seznámili se zakladatelem, panem Kadlecem a dozvěděli jsme se vše o Bomtonu, pěkně nám ho představili. Následně jsme dostali kontakt a mohli jsme se ozvat v případě zájmu. Pak následoval pohovor v Bomton Jalta, už s detailnějšími informacemi.

Kdy jste končila školu?

Letos v červnu.

To je skvělé, že máte možnost okamžitě jít na před přípravu do salonu.

Ano. Všichni, kteří jsme měli zájem, jsme do akademie spolu nastupovali 1. srpna.

Jak tedy funguje asistentská akademie Bomton?

Všichni jsme rozdělení po salonech Bomton, abychom poznali celkový provoz i servis, který je poskytován klientům.  Každý z nás má na salóně vlastního supervizora, který je nám nápomocen a dohlíží na naší práci na modelech a modelkách. Každou středu se pak scházíme v akademii na školení, pokaždé na jiné téma, které realizujeme od jednoho školení ke druhému. Na každé školení si musíme sehnat pět modelek. Poté dané téma, rozdělení po salonech a stříháme je. Po celoou dobu nás provází Master Junior Lukáš Vyhnálek.

A jak se vám to líbí?

Je to opravdu super. Protože za tu dobu, co jsem tady, jsem se toho naučila mnohem víc než za tři roky ve škole. My jsme studovali v tu dobu, když vypukla pandemie, takže jsme moc příležitostí získat praktické zručnosti neměli.

Co považujete za hlavní výhodu této akademie?

Že jsem se tady za krátkou dobu naučila opravdu moc. A hlavně máme daná školení, a pak se týden opravdu intenzivně zabýváme jenom jednou činností. Máme možnost vidět chyby, naučit se to líp, než kdyby nám to někdo jenom řekl a hned další den jsme museli dělat něco jiného. Máme na každý typ práce dostatek času, vždy nám s tím někdo poradí, je to prostě lepší.

 Budete tedy brzo pracovat v některém Bomton salonu?

V únoru bychom měli mít zkoušky. Do té doby, když se budeme snažit a dobře nám to půjde, tak si ty nejlepší z nás vyberou. Výběr je opravdu precizní.

A co vás zatím bavilo nejvíce?

Máme za sebou foukanou, pánské střihy, dámský rovný střih a dámský střih kolem obličeje. Osobně mě nejvíc bavila foukaná. Na škole jsme se učili jenom jednu jednoduchou foukanou, ale tady jsme zjistili, že jde vyfoukat i jinak než jenom jedním způsobem, jak nás učili ve škole.

Našla jste se v této práci, vidíte se v ní do budoucna?

Ano. A především je to mnohem lepší, už teď vím, že jsem tady získala mnohem více zkušeností než na škole.

Pokud se taky úplně vidíte v Bomton Academy pro asistenty pro rok 2022, můžete nám zaslat svůj motivační dopis na info@bomton.cz. Budeme se těšit!