„Čas na sebe si umí najít každý. Na plazmaterapii se mi líbí její přirozenost.“, říká Kristýna Kuruc

Doba čtení: 5 min.

Podnikatelka, maminka, ale taky inspirativní a krásná žena Kristýna Kuruc nedávno navštívila Bomton Clinic a podstoupila plazmaterapii obohacenou o kyselinu hyaluronovou. Jak probíhala procedura u paní doktorky Kohoutové, jak se věnuje Kristýna sama sobě ve volném čase a jaký má názor na dnes tak moderní estetické zákroky?

 

Jste podnikatelka, maminka, modelka, i influencerka. Stíháte se při tom všem dostatečně věnovat i sama sobě?

Myslím si, že je to otázka priorit. Moje priorita je práce a děti, ale zároveň je pro mě důležité se i dobře a mladě cítit, dobře vypadat. Dnešní doba je typická tím, že maminky tráví spoustu času na sociálních sítích. Je to tak. A hodinku za měsíc, kterou nějaká kosmetická procedura obnáší, si umí najít úplně každý. Já sama dokončuji druhou vysokou školu, mám toho hodně, dvě práce, dvě děti, kterým se věnuji na 300 %. Čas si lze najít vždy.

Jaké jsou vaše oblíbené rituály? Co si ráda dopřáváte?

U vás v Bomton Clinic jsem byla dvakrát na plazmaterapii, aby byl efekt výraznější. Z vašich procedur pak ráda cvičím v Power Concept a ráda chodím, především na podzim, na vitamínové infuze. Co se týče domácí péče, aplikuji si jednou za týden pleťovou masku. A taky opravdu nikdy nechodím spát nalíčená.

Myslíte, že se české ženy a dívky snaží o sebe dostatečně pečovat a dopřávat si? Jak to vnímáte vy?

Je to otázka zvyku a taky toho, co viděly u svých maminek. Moje maminka se o sebe starala opravdu dobře, a moje babička taky.  Myslím si, že ne každá Češka se nejspíš o sebe stará správně. Místo toho, aby chodily na procedury, jako je plazmaterapie, nebo používaly kvalitní krémy, se radši výrazně nalíčí, zakryjí nedokonalosti a neřeší jejich příčinu. Chybí tady dostatečná informovanost, aby dokázaly o sebe pečovat správně.

 V Bomton Clinic nabízíme široké spektrum různých procedur pro každého. Vy jste si vybrala plazmaterapii. Proč jste se rozhodla právě pro ni?

Rozhodla jsem se tak na základě konzultace s paní doktorkou Kohoutovou, která je absolutně skvělá. V minulosti jsem navštívila i jinou kliniku, ale byla jsem zděšena už z vizáže jejich doktorky. Svým způsobem to předurčuje její představu, jak má krásná žena vypadat. Takže jsem odtamtud utekla. V Bomton Clinic jsem proto byla velice spokojená, protože jsme se ihned shodly, že po proceduře nemám vypadat jinak. Nejsem fanouškem extrémních proměn. Trend dnešní doby je až mimozemský.

Vybrala jsem si plazmaterapii obohacenou o kyselinu hyaluronovou, protože plazma je tělu přirozená. Po dvou dětech a změnách váhy se to podepsalo i na mém obličeji, proto i ta kyselina hylauronová, která decentně pomáhá vráskám.

Co vás na této proceduře nejvíc zaujalo?

Právě ta zmíněná přirozenost.

Na jakou oblast jste se rozhodla ošetření aplikovat?

Čelo, tváře, nosoretní rýhy, víceméně celkově. Přála jsem si pleť osvěžit, takže to bylo plošnější, všude kde to bylo potřeba. Všude trošku.

Jak samotné ošetření probíhalo? A jak ho hodnotíte?

Paní doktorka mi odebrala krev, z které odstředila plazmu. Připravila si zázračný koktejl a pistolkou mi ho aplikovala do obličeje. Trvalo to zhruba hodinku, s krátkou přestávkou, takže to není intenzivní po celou dobu.

Bylo to jako na kosmetice, jedna polovina obličeje je citlivější než ta druhá. Ale nebylo to bolestivé, první polovina byla v pořádku a druhá mírně nepříjemná.

Byla jste s výsledkem spokojená? Jak vypadala ošetřená oblast po plazmaterapii a jak po pár dnech?

Krátce potom vidíte jenom začervenání. Ale neměla jsem žádné modřinky. Protože kyselina hyaluronová váže vodu, je důležité hodně pít. Výsledky jsou pak mnohem lépe vidět a v mém případě byla pleť plnější během jednoho nebo dvou týdnů.

Máte v plánu si u nás ošetření zopakovat?

Určitě každý rok. Na nastartování mi stačily dvě fáze, ale plánuji za rok přijít znovu. Mám domluvené setkání s paní doktorkou již po novém roce a podle potřeby si navrhneme další postup.

Měla jste z něčeho obavy, které se následně vyvrátily? 

Neměla, protože tato procedura je velice přirozená. Z plazmaterapie obecně jsem opravdu nadšená, má široké spektrum využití a její účinky jsou opravdu efektivní, například i proti vypadávaní vlasů.

Kdybyste mohla podpořit dámy, které zatím s ošetřením váhají, co byste jim řekla?

Psalo mi několik žen, a dokonce i jeden manžel, že by rád své paní po porodu dopřál něco takového, zajímal se o víc informací. Doporučuji nenavštěvovat kliniky, kde se jím nelíbí vzhled paní doktorky, nebo cokoliv jiného. Zákrok na takovém místě jim může znechutit i jiné zákroky do budoucna. Je potřeba vyhledat profesionály a podstoupit na začátek něco neinvazivní, jako například plazmaterapii. Je vhodná pro eliminovaní prvních známek stárnutí. Ať jsou dámy opatrné a nezkoušejí ihned výrazné výplně, které jsou bohužel dnes v módě.

Zaujala vás ještě nějaká další procedura nebo ošetření, které byste ráda v Bomton Clinic vyzkoušela?

Další týden jsem objednaná na vitamínové infuze. Ale s plazmaterapií jsem byla opravdu spokojená.