Mastné a suché zároveň? Novinky od Kérastase to vyřeší

Doba čtení: 4 min.

Je vaše hříva zplihlá, rychle se mastící a v délkách tak suchá a roztřepená, až je vám z toho smutno? Naštěstí si v Kérastase všimli, že podobným problémem trpí opravdu hodně lidí. A vyvinuli proto speciální řadu, která tuto nemilou vlasovou situaci efektivně řeší.

 

Na začátek tady pro vás máme malý kvíz. Pokud alespoň jednou odpovíte ano, pravděpodobně budou nové produkty Specifique pro vás to pravé.

  1. Máte nadměrně mastící se a nepoddajné vlasy? Výrazně mastící se pokožka hlavy a mastné vlasy mohou být známkou nevyváženého mazového cyklu. Pro takové vlasy je téměř nemožné, aby vypadaly čistě a svěže.
  2. Cítíte mírný nebo i výrazný zápach pokožky hlavy i vlasů? Již zmiňovaná nerovnováha často vede právě k nepříjemně vonícím vlasům. I tohle je ovšem opravdu běžný problém.
  3. Postrádáte objem? I ten je způsoben nevyváženým mazovým cyklem, který zatěžuje kořínky vlasů.

Tyto příznaky jsou velice často známkou nerovnováhy vlasové pokožky. Jak s ní bojovat? Kromě toho, že nám ihned slíbíte, že se o tom poradíte s vaší kadeřnicí nebo kadeřníkem, může být trojice nových produktů od Kérastase ideální péčí právě pro vaše vlasy. Patří se začít od vlasové pokožky. Šampon Specifique Bain Divalent dokáže opravdu šetrně pročistit mastnou a citlivou pokožku hlavy, vyživuje délky, usnadňuje rozčesávání, a především odstraňuje nadměrný maz i nečistoty. Tento šampon je navíc vhodný pro každodenní mytí, ale myslíme, že to nebude nutné. Jeho účinky jsou totiž dlouhotrvající.

Aby vysušené a zcitlivělé konečky měli dostatek hydratace a přirozený lesk i tvar, potřebují pořádně a pravidelně vyživovat. Intenzivně hydratační gelová maska Specifique Masque Réhydratant pomáhá obnovit kvalitu vlasů tím, že jim dodá živiny a pomocí ceramidů napodobují hmotu uvnitř vlasové kúry a chrání je před UV zářením i mechanickým poškozením. Tato maska je speciálně určená pro hřívu se suchými konečky a nadměrně mastící se pokožku hlavy, proto není potřeba ji aplikovat ke kořínkům.

 

Nadměrně mastící se vlasová pokožka potřebuje i pravidelnou hloubkovou očistu a detoxikaci navíc. Čistící jíl a mentol v zemité a hutné masce Specifique Argile Equilibrante will do the job! Zelený jíl absorbuje z vlasové pokožky toxické látky a zbavuje ji nečistot a nežádoucí mastnoty, zároveň pokožku vyživuje, regeneruje a zklidňuje. Mentol dodá okamžitou svěžest a aminokyseliny vyrovnají pH pokožky. Při aplikaci jednou týdně maska dokáže udržet množství tvořícího se kožního mazu v rovnováze.

Vlasový maz ovšem nemusí pokaždé znamenat problém. Na pokožce hlavy se tvoří přirozeně, a funguje jako přírodní kondicionér. Při pravidelném česání vlasů se dostává i do délek, a tím vlasy dobře hydratuje. Když se ovšem tento maz začne tvořit nepřiměřeně, často vede k množení bakterií a vzniku plísní v pokožce hlavy. A asi sami tušíte, že ty vedou k ekzémům, nepříjemnému zápachu, nebo lupům. Vy ovšem můžete předejít všem těmto nepříjemným stavům odbornou konzultací v salonu a používáním správných produktů. A nové Kérastase trio proti nerovnováze vlasové pokožky mezi ně rozhodně patří!