My beauty routine: Ivana Tokárska

Make-up artistka a hair stylistka Ivana Tokárska je nejenom krásná, ale také neuvěřitelně šikovná. Její práci jste mohli vidět ve spoustě prestižních magazínů. S týmem Bomton studií pravidelně spolupracuje na tvorbě kolekcí, kampaní i na galavečeru kadeřnické soutěže AICHI.

Platí nějaké pravidlo, jaká líčidla by měla mít doma každá žena?
Určitě si pořiďte kvalitní produkty na odličování. Podle typu pleti pak vhodný make-up či korektor a pudr. Dokonalá pleť je základ. Pak záleží na každé ženě, jaký styl líčení si oblíbí, a podle toho se odvíjí všechny „nutnosti“, které jí pomohou buď zvýraznit přirozenou krásu, nebo ukázat určitou hravost s make-upem.

Jak se líčíte na běžný den?
Velice rychle. Většinou mi to zabere tak 3-5 minut. Záleží, v jaké formě je zrovna moje pleť. Preferuji velmi přirozený vzhled. Po péči nanesu make-up, pak korektorem zakryju kruhy pod očima a jiné nedostatky. Někdy použiju jen minerální pudr. Pak učešu a zvýrazním obočí, nalíčím řasy a na rty dám pomádu.

Jak o sebe pečujete?
Zakládám si na odličování dvoufázovým systémem od Sensai. Nenašla jsem zatím nic lepšího. Dalo mi to do kupy pleť a pro hydrataci a péči je to pro mě naprostá nezbytnost. Celoročně používám Eight Hour Cream Skin Protectant od Elisabeth Arden. Je skvělý na výživu pleti nebo na různé oděrky, vyrážky, spáleniny, suchá místa, opary a tak dále. Často také používám hydratační masky. Miluji tělová mléka od Sachajuan a oleje od Nuxe. Masáže si dopřávám hlavně na dovolené a pořád si slibuju, že na ně budu chodit i v Praze.

@ivanatoky

Máte nějaký oblíbený trend v líčení?
Hodně se to střídá. Někdy mě baví linky, pak zase rtěnky. Momentálně mě baví se víc zabývat pletí, líbí se mi svěží a průhledné make-upy. Taky záleží, jestli jde o focení módy nebo třeba o reklamu.

Poraďte nám nějaký kosmetický fígl.
Hrajte si s pletí, protože neexistuje jen jeden vhodný make-up. Pak určitě pořád hydratujte zvenku i zevnitř. A pamatujte, že rtěnka je multilíčidlo.

Který kosmetický produkt musíte mít pořád u sebe?
Eight Hour Cream od Elisabeth Arden a korektor Secret Camouflage značky Laura Mercier.

Jak se staráte o vlasy?
Můj favorit je rozhodně značka Sachajuan. Zkouším od nich všechny produkty na styling i péči, jako jsou šampóny, kondicionéry, oleje a masky. Je to neuvěřitelně jednoduchý systém, ale dělá opravdu krásné vlasy.

Je pro vás důležité, co jíte?
Určitě ano. Všechno se hned odrazí na pleti. Snažím se jíst zdravě, ale ne vždy to kvůli práci zvládám, protože není čas. Ale pak když mám volno, tak to doháním.

Jak nejraději odpočíváte?
Spím.

@ivanatoky