Stále nemáte motivaci ke cvičení? Víme, jak začít a nepřestat

Léto je už v podstatě v plném proudu a na novoroční předsevzetí si už asi málokdo vzpomene. Někomu vydržela, někomu ne. Pokud jste stále nezačali cvičit, poradíme vám, jak na to a hlavně jak nepřestat.

Určitě začněte s nějakým sportem. Jakýmkoli. Přestaňte se odhodlávat a jestli v tom nechcete být sami, přemluvte kamarádku nebo partnera. Ale jak potom u sportu vydržet a na co si dát pozor?

Rozhodně se vyvarujte začátečnických chyb. Například nepřepalte začátek. Buďte nohama na zemi a uvědomte si svoje limity. To, že vám pohyb nebude přinášet takovou radost, kterou od něj čekáte, vás ve hře dlouho neudrží. „Začínejte postupně a stanovte si reálné cíle. Například na rok a dělejte dílčí kroky po měsících. Pečlivě je sledujte, tak se potom můžete dobře orientovat, jestli je vaše snažení podle vašich představ,” radí výživový poradce a trenér Bomton Power Concept, Radek Pajič.

Jestli si nevíte rady, poraďte se s odborníkem. Každý jsme se narodili s nějakým genetickým vybavením, přednostmi a nedostatky. „Někomu bude vyhovovat vzpírání, jinému to rozsah kloubů či jiné limitující faktory neumožní,” upozorňuje trenér. Třeba běhat umí každý. Běhá ale každý správně? Špatně zvolená technika u jakéhokoli sportu vás za několik let může vrátit zpátky na start. V lepším případě bez zranění, které by nám napovědělo, že jsme někde dlouhodobě dělali chybu.

Vyberte si pohyb a sport, který pro vás je vhodný. „Buďte všestranní! Silné tělo je také flexibilní. Vše jde ruku v ruce,” nabádá Radek. Jestli si nevíte rady, jak začít, navštivte naše studio Bomton Power Concept, kde vám naši zkušení trenéři poradí, a vy tak předejdete zbytečným chybám. Vyzkoušet můžete například cvičení na revolučním přístoji Power Plate, kde cvičíte s vlastní vahou těla pouhých 30 minut. Navíc ve studiu dostanete všechno potřebné. Oblečení, ručníky, pití, kosmetiku ve sprchách či proteinový nápoj po tréninku. Po celou dobu vám bude k dispozici osobní trenér.