Jak na to: Správné mytí vlasů

Na začátku cesty ke krásným vlasům je rozhodně správné mytí. Poradíme vám, jak často a čím si je mýt, i jaké používat produkty.

1. Správná kombinace

Budeme se opakovat, ale nejdůležitější pro správné mytí vlasů doma je skutečně správně zvolený produkt. Každá z nás by měla mít doma kombinaci šampónu a kondicionéru na míru pro své vlasy. Váš kadeřník vám velice rád ten správný doporučí!

2. Jednou i dvakrát
Na četnost mytí není žádné pravidlo. Každý vlas, stejně jako klient, je individuální. A když máte kvalitní produkty, vlasy nebudou trpět, ani když si je budete mýt každý den nebo třeba obden. Při takto častém mytí určitě postačí umýt jednou šampónem a poté ošetřit kondicionérem. Nezapomeňte na to, že pokud jsou vlasy mokré, jejich struktura je také křehčí. Buďte proto opatrné například při rozčesávání mokrých vlasů.

Pokud vám stačí mýt si vlasy třeba jen jednou týdně, tak už bych doporučila dvojí mytí šampónem a teprve pak péči kondicionéru. Při druhém mytí, které slouží k dočištění vlasů a pokožky hlavy, postačí velmi malé množství šampónu.

3. Střídejte produkty
Pokud si chcete zachovat ve vlasech kupříkladu objem, je určitě dobré produkty střídat. Děláme to z toho důvodu, aby si vlasy příliš nezvykly. Při dlouhodobém používání jednoho typu šampónu a kondicionéru byste mohly zaznamenat, že efekt je čím dál menší.

Na objem výborně funguje řada Ocean Mist od Sachajuan.

Objemový šampón, Sachajuan, 580 Kč
Objemový kondidionér, Sachajuan, 600 kč
Sprej Ocean Mist, Sachajuan, 600 Kč

4. Nezapomínejte na hydrataci
Zejména v zimním období je dobré vlasy hodně hydratovat a tím také předcházet elektrizování. Tomu můžeme pomoci tak, že jednou za týden dáme do délek vlasů hydratační masku. Ale nezapomeňte, že po důkladném smytí masky je potřeba ještě vlas uzavřít kondicionérem. Teprve pak je správná péče dokončena.

5. Kvalita na prvním místě
V neposlední radě bych apelovala na produkty samotné. Jak z vlastní zkušenosti, tak ze zkušenosti kadeřnice jednoznačně doporučuju, abyste nešetřily na profesionální vlasové kosmetice. Ne nadarmo se říká, ze nejsme tak bohaté, abychom si kupovaly levné věci. Nákup profesionálních produktů se muže zdát ze začátku dražší než kosmetika dostupná v drogeriích. Ale už během prvních par dnů uvidíte obrovský rozdíl.

Navíc profesionální produkty jsou koncentrovanější a ve finále vám vydrží mnohem déle. Ty z levné jsou je navíc plné škodlivých silikonů a parabenů, které se ve vlasech vrství a snižují tak jejich odolnost, pevnost a hebkost.