Co milujeme na trvalé a proč je stále trendy?

Doba čtení: 3 min.

Toužíte po trendy letním účesu, který nebudete muset příliš upravovat? Vyzkoušejte trvalou. Vlnité a kudrnaté vlasy se vracejí do módy. V těchto měsících je to trend číslo jedna.

Kudrnaté vlasy sluší snad každému. Jen si vzpomeňte na zpěvačky Rihannu či Beyonce nebo mladou herečku Zendayu. Všechny tři vypadají s kudrlinami prostě skvěle. Je to rebelské, je to sexy a také velmi snadné na úpravu. S kudrlinami si můžete skvěle vyhrát a vymyslet mnoho variant účesu nebo je nechat jen ledabyle rozcuchané. Všechny varianty budou vypadat dobře.

Tento účes byl nejvíce populární hlavně v 70. letech, jeho obliba ale trvá dodnes. Trvalou před pár lety proslavila i slavná novinářka Carrie Bradshaw. Proč je trvalá stále trendy? Existují různé druhy? A jak se o trvalou správně starat?

Trvalá funguje na chemicko fyzikálním procesu ve vlasovém kreatinu. „Díky tomu dokážeme změnit strukturu vlasů a to podle toho, jak si klient přeje,“ vysvětluje kadeřník Radek Dundáček, který u nás v Bomton studiích dělá trvalou ze všech nejlepší. „Velikost vln či kudrlin záleží na typu a velikosti natočených pramenů,“ vysvětluje. Díky tomu si můžete vybrat, zda chcete jemné malé kudrlinky nebo větší vlny.

Výhodou trvalé je, že vydrží dva až tři měsíce a z vlasů se vymývá postupně. „Je vhodná pro ty, kdo chtějí trvalejší změnu a nebojí se jí. Doporučil bych ji i ženám, které chtějí získat objem. Naopak není vhodná pro odbarvované vlasy,“ upozorňuje Radek.

Péče o vlasy s trvalou je velice snadná. „O vlasy se starejte jako obvykle, ale navíc používejte produkty na kudrnaté vlasy. Šampon, kondicionér, olejíčky a krémy, které podporují vlnitost vlasů. Rozhodně doporučuji produkty z řady Curl od Moroccanoil,“ radí Radek. Vlasy umyjte a při stylingu promačkejte do tvaru, který chcete. Nechte je volně uschnout nebo vyfoukejte pomocí difuzéru a můžete vyrazit.

Trvalá se navíc skvěle hodí i pro muže!