OŠETŘENÍ EMFACE PODLE REDAKTORA A BEAUTY BLOGERA JOSEFA ŠLAICHA

Doba čtení: 8 min.

Jaké je ošetření přístrojem EMFACE? Josef Šlaich, vlivný beauty bloger, redaktor, který pracoval pro magazíny, jako je Esquire nebo Vogue, i pro řadu online médií, absolvoval v Bomton Clinic proceduru EMFACE. Jeho recenze přibližuje vše o samotném ošetření, jeho očekávaných výsledcích a také potřebný kontext k dalším využívaným omlazujícím procedurám.

Jednou z mých nejoblíbenějších věcí na práci beauty editora je možnost testovat neinvazivní kosmetické procedury ještě předtím, než se stanou dostupnými pro veřejnost. Když mi proto v dubnu přišel e-mail s nabídkou vyzkoušet EMFACE, novou proceduru od české společnosti BTL (tvůrce populárního tonizačního ošetření těla EMSCULPT), byl jsem z této možnosti neuvěřitelně nadšený. V odborných kruzích je totiž označována za průlomovou liftingovou metodu. Ruku na srdce, kdo z nás by nechtěl pevnější a vyrýsovanější obličej na počkání?

Dokonce i mí přátelé z řad dermatologů o tomto ošetření mluvili jako o revolučním, zejména pro lidi, kteří chtějí vylepšit svůj vzhled přirozenějším způsobem – bez jehel, bolesti a dlouhé rekonvalescence. Okamžitě jsem si tedy naplánoval sérii sezení v Bomton Clinic na Václavském náměstí v Praze, a nyní, zhruba po třech měsících, vidím finální výsledky přístroje EMFACE.

Pokud jste tedy zvědaví stejně, jako jsem byl já, čtěte dál mou recenzi EMFACE, včetně toho, co můžete od ošetření očekávat, jak dlouho trvá a nakonec, zda stojí za to vyzkoušet ho.

Co je EMFACE?

EMFACE je neinvazivní ošetření, které využívá kombinaci HIFES (vysoce intenzivní elektromagnetické stimulace obličeje) a radiofrekvenční technologie ke zlepšení hustoty obličejových svalů a stimulaci tvorby kolagenu a elastinu. V současné době je to jediný přístroj, který dokáže řešit a zvrátit dvě hlavní příčiny stárnutí – ztrátu tonusu obličejových svalů a úbytek kolagenu.

Jak přesně EMFACE funguje? 

Stručně řečeno, pomocí energie HIFES stahuje svaly na čele a tvářích, čímž pozvedá svalovou tkáň obličeje, zatímco radiofrekvenční technologie využívá tepelnou energii k regeneraci pleti. Tento proces zvyšuje tvorbu kolagenu a elastinu, dvou hlavních bílkovin zodpovědných za udržení pevné a pružné pleti.

Jaké jsou výhody ošetření EMFACE?

EMFACE má spoustu výhod – má liftingový efekt a redukuje jemné vrásky. Překvapilo mě, že EMFACE dokáže pozvednout obočí a zvýraznit lícní kosti, což byly rozhodně dva nejvýraznější benefity, které jsem bezprostředně po čtyřech ošetřeních pocítil.

Jak se EMFACE liší od výplní nebo botoxu?

Pokud jste v minulosti chtěli pozvednout a vytvarovat rysy obličeje nebo vyhladit jemné vrásky, museli jste si nechat píchnout botox, nebo zvolit výplně. EMFACE vytváří podobný efekt, jen přirozenějším způsobem a bez použití jehel. Výplně dodávají objem a vytvářejí iluzi vyliftovaného obličeje, naproti tomu EMFACE obličejové svaly skutečně posiluje, dodává jim objem a postupem času je zvedá, což má za následek reálný liftingový efekt. Botox zase paralyzuje obličejové svaly, aby zabránil tvorbě linek a vrásek, zatímco EMFACE pomocí radiofrekvenční energie linky a vrásky na čele vyhlazuje.

Na rozdíl od botoxu a výplní (botox začne působit asi týden po ošetření a výsledky výplní jsou viditelné téměř okamžitě po aplikaci), u EMFACE nějakou dobu trvá, než na pleti uvidíte znatelný rozdíl. Budování kolagenu a posilování svalů je dlouhodobá záležitost. Já jsem si rozdílu všiml po třetím ošetření, přičemž výsledky byly s přibývajícími týdny stále znatelnější. V průměru výsledky EMFACE dosahují maximálních účinků asi 90 dní po posledním sezení.

Jak probíhá ošetření EMFACE?

Každé z mých ošetření EMFACE trvalo dvacet minut. Před ošetřením odborník otře tváře a čelo alkoholovým ubrouskem, aby náplasti s elektrodami správně přilnuly k pokožce. Ideální je proto přijít bez make-upu a s čistým obličejem. Také vám na kůži na zádech nalepí uzemňovací polštářek. Jakmile jsou nálepky na svém místě a kontakt s pletí po pípnutí přístroje navázán, omlazující sezení budoucnosti může začít.

Pleť se od začátku příjemně prohřívá, nic nepálí, cítím jen jemné mravenčení ve tvářích. Přirovnal bych to k fitku pro obličejové svaly, jen s tím rozdílem, že tady cvičí přístroj za vás a vy budete jen relaxovat dvacet minut na lehátku. Přibližně po minutě přidáváme na intenzitě. Nebolí to, užívám si to. Při stahování se mi vlní obličej nahoru, jako když jsem si před zrcadlem v den svých třicátých narozenin s povzdechem vytahoval obličej. Vtipné grimasy jsem zachytil na videu a fotkách, než jsem ale stačil nafotit poslední selfíčko, bylo hotovo!

Vidím rozdíl. Po prvním sezení jsem si všiml vyhlazení v oblasti očí, které jsem pravděpodobně zaznamenal jen já. Po druhém ošetření se mi zjemnily nosoretní vrásky a mírně se mi pozvedly tváře, což byl jeden z benefitů, po kterém jsem tolik toužil. Jedno ráno bylo obzvlášť brutální, kvůli deadlinům jsem toho moc nenaspal a k tomu se přidala ještě pylová sezona – za normálních okolností by můj obličej připomínal pátrací balon a kontury bych hledal marně. Díky ošetření v Bomton Clinic jsem i přesto po každém ze čtyř sezení odcházel svěží a s vyliftovanou tváří. Bez zarudnutí, bez fleků a modřin. Ready na všechny schůzky.

Je ošetření EMFACE bolestivé?

Podle mých zkušeností není ošetření EMFACE bolestivé. Určitě si na něj ale musíte zvyknout, je to zvláštní pocit – zejména prvních pár minut prvního treatmentu. Po chvíli ale už nic nevnímáte a jen relaxujete na lehátku.

Kolik EMFACE stojí?

Cena čtyř ošetření je 50 000 Kč.

Vyplatí se EMFACE?

Není pochyb o tom, že EMFACE zcela mění pravidla hry v oblasti neinvazivních ošetření s výsledky srovnatelnými s mnohem invazivnějšími procedurami. Je bezpečný pro všechny typy pleti, včetně citlivé, a jedná se o skvělý způsob, jak pozvednout, tonizovat a vyhladit pleť bez injekcí a následné rekonvalescence. Česká firma BTL tím potvrzuje svou pozici lídra v oblasti wellbeingu a estetické medicíny a znovu dobývá svět s pomocí převratné technologie.

Důležité je mít realistická očekávání, úspěch ošetření mohou ovlivnit i další faktory, jako je genetika, životní styl a to, jak je pleť v době ošetření ochablá. Nejlepších a nejviditelnějších výsledků dosáhnete, když budete dodržovat plán sezení a budete docházet na EMFACE jednou týdně po dobu čtyř týdnů.

Po třech měsících pozoruji vyrýsovanější čelist a definovanější lícní kosti. V důsledku pozvednutí svalů obličeje také pevnější oblast krku. Co se týče čela, je patrné lehké pozvednutí obočí, a tím odpočatější pohled. Doporučil bych ho někomu, kdo chce začít se smart aging procedurou? Rozhodně ano!