Co se stane, když přestanete jíst tyto 3 potraviny

Doba čtení: 4 min.

O zdravotních intolerancích toho bylo napsáno a řečeno mnoho. Vysazujeme lepek, laktózu nebo cukr. Co vás tedy čeká, pokud tyto potraviny přestanete jíst?

Mléko a mléčné výrobky

Některým lidem vadilo, že jsou mléčné výrobky příliš tučné, proto začali kupovat ty méně tučné. Podle mnohých mléko také zahleňuje, nafukuje a způsobuje pocit těžkosti. Mnoho lidí se shoduje, že bez mléka se cítí lépe a prospívá to i jejich pokožce.

Jak tedy mléko konzumovat správně? Nízkotučné výrobky jsou vhodné pro někoho, kdo nemá dostatečnou fyzickou aktitivu. I ty ale mohou být plné cukru, takže kupujte jen neochucené výrobky. Mléčné výrobky (ty živočišné) jsou nejlepším zdrojem vápníku, proto je škoda je zcela vyřadit. Pokud ale cítíte, že vám nedělají dobře, zkuste jejich konzumaci alespoň omezit.

Sacharidy

Na principu nízkého příjmu sacharidů už fungovalo mnoho diet, teď je největším hitem low carb nebo keto. Její příznivci udržují sacharidy ve svém jídelníčku ve velmi nízkých hodnotách. I když má jejich nadměrná konzumace negativní vliv na zdraví, není nutné je úplně vysadit.

Naprostá absence sacharidů ve stravě pro vás pravděpodobně nebude představovat velké zdravotní riziko, můžete si tím ale přivodit trávicí potíže. Soustřeďte se proto na kvalitní zdroje sacharidů, omezte cukr a sladké nápoje. Správné sacharidy jsou třeba brambory nebo rýže.

Cukr

Asi největším problémem ve stravování je cukr. Jeho konzumace nám nijak neprospívá a vedlejším účinkem jsou smaozřejmě kila navíc. Cukr dnes bohužel najdeme téměř v každém jídle, proto je jeho eliminace náročná.

Cukr funguje jako rychlý zdroj energie, proto je dobré jeho konzumaci směřovat na dobu, kdy nás čeká fyzická aktivita, třeba náročný trénink nebo těžká práce. Pokud ale celý den nic náročného neděláme, sedíme u počítače, všude jezdíme autem a večer se svalíme na gauč, není absolutně žádná šance, abychom spotřebovaný cukr spálili. Vyhýbejte se mu, co to jde, a úbytek kilogramů a splasknuté břicho jsou zaručeny.

Pokud se už těšíte, až si dáte pořádně do těla, máme pro vás dobrou zprávu. Od 11. května otevíráme náš Bomton Power Concept. Tady zejména v tuto chvíli oceníte unikátnost tohoto konceptu, kdy můžete cvičit sami (nebo ve dvou) s trenérem. Objednat se můžete již nyní na http://powerconcept.cz/rezervovat/