Hledáte svůj dream job? Ukažte, co ve vás je!

Jestli vám někdy někdo řekl, že máte být skromní, pokorní a raději se držet stranou, zapomeňte na to. S tímhle přístupem se totiž daleko nedostanete a v kariéře už vůbec ne. Myslete na to, že štěstí přeje připraveným a že hodné holky se sice dostanou do nebe, ale ty zlobivé (a drzé) se dostanou tam, kam chtějí.

Když přijdete na to, co vás opravdu baví a čím byste se chtěli živit, máte z půlky vyhráno. Teď takovou práci ještě musíte získat. Podvědomě mnoho z nás ví, že není slušné se někam cpát a vnucovat se. V dnešním světě to tak ale nefunguje. Konkurence je obrovská a pokud chete uspět, musíte se snažit.

Základem všeho je, že si budete věřit. Musíte si být jistí v tom, co děláte a vědět, že to děláte dobře.  Zamyslete se nad tím, kdo vlastně jste a kam směřujete. Jděte na to zcela jednoduše. Sepište si na papír své silné stránky, vyšperkujte svůj životopis k dokonalosti. Ujasněte si, proč zrovna vy byste danou práci měla získat. Neschovávejte se a ukažte, co ve vás je. Jestli svému budoucímu zaměstnavateli neřeknete o svých kvalitách vy, buďte si jistí, že nikdo jiný to za vás neudělá.

Nebojte se do motivačního dopisu připojit kontakt na někoho z bývalých kolegů, kteří by vám mohli poskytnout skvělé reference. Zamyslete se nad tím, co se vám kdy povedlo, jaké situace jste skvěle vyřešili, komu jste pomohli a při pohovoru tyhle historky nezapomeňte vytáhnout. Vytvořte si krátkou prezentaci sami sebe, ať na pohovoru mluvíte jasně, stručně a srozumitelně.

Založte si profil na Linked-in, na ostatních sociálních sítích smažte kompromitující forografie a začněte si budovat síť kontaktů. Vyhledejte si firmy, kde byste chtěli pracovat a zkuste je oslovit jako první. Ptejte se známých, jestli o něčem nevědí a sami aktivně práci hledejte. Neusínejte na vavřínech a i přes to, nebo spíš právě proto, že svou vysněnou práci ještě nemáte, neustále se vzdělávejte a posouvejte kupředu. Přihlaste se na kurz, čtěte odborné knížky, mluvte cizími jazyky. Myslete pozitivně a uvidíte, že brzy ta nejlepší nabídka přijde.