3 tipy, jak nosit šátek ve vlasech

Během letních veder nemá asi nikdo z nás náladu na složité účesy. Chceme vlasy upravit rychle a jednoduše a samozřejmě se potřebujeme cítit pohodlně. Přesně tyhle požadavky splňují stylové šátky, které do vlasů můžete zaplést na několik způsobů. Poradíme vám, jak na to.

Dobře vám poslouží jakýkoliv šátek. Může být hedvábný, nebo plátěný, vzorovaný, nebo jednobarevný. S takto oživeným účesem můžete v mžiku vypadat jako hippie královna, cikánská holka, antická princezna nebo stylová byznys woman. Kromě toho, že existuje mnoho způsobů, jak je do vlasů uvázat, šátek můžete omotat kolem zápěstí místo náramku, přivázat ho ke kabelce nebo ho nosit místo pásku. Tady se fantazii opravdu meze nekladou.

Právě uvázáním šátku do vlasů ale budete okamžitě zajímavější, působí to elegantně, hravě i stylově. Hodí se na běhání po městě, relax na pláži nebo na večerní párty. Šátkem můžete klidně zamaskovat i bad hair day. Pokud ráno nestíháte a nemáte umyté vlasy, není nic jednoduššího, než vytvořit něco jako turban a nechat koukat jen pár pramínků kolem obličeje. K tomu si vezměte výrazné náušnice, pusu namalujte na červeno a můžete vyrazit.

Tady jsou další tipy, jak šátek ve vlasech nosit:

1. Místo čelenky

Vadí vám, že vám vlasy neustále padají do obličeje a když zafouká vítr, létají všude kolem? Zavažte si šátek podél obličeje, nebo přes temeno hlavy v boho stylu.

2. Ležérně

Učešte si messy drdůlek, culík nebo half bun a šátek do něj ledabyle zamotejte. Můžete udělat velkou mašli nebo jen uzel, obě varianty vypadají dobře.

3. Jednoduchý culík

Šátek můžete použít místo gumičky a nechat jeho konce volně splývat s culíkem. Pokud máte vzorovaný šátek, obmotejte ho kolem celého culíku a nechte koukat jen konce vlasů.

Při tvorbě účesů byste měli mít po ruce armádu pomocníků. My jednoznačně doporučujeme Ocean Mist od Sachajuan, který zakoupíte na Rozmazlujse.cz. Bezoplachový sprej zajistí, že vaše vlasy budou vypadat jako od moře. A to je teď v létě žádoucí víc než kdy jindy. Vlasy získají přirozený tvar a objem. Dodává vlasům matný vzhled a zvýrazní texturu vlasů.

Inspirujte se