Jak na dokonalé obočí? Tohle jsou dnešní možnosti

Obočí je jedna z nejdůležitějších částí celého obličeje. Nejenom že dokáže změnit výraz, ale můžete si s jeho tvarem i barvou vyhrát a doladit tak celkový look k dokonalosti.

Devadesátá léta sice skončila už hodně dávno, jejich následků se ale mnoho z nás zbavuje dodnes. Tehdy se totiž nosila jen tenká linka, a proto jsme obočí škubaly pomalu jednou denně. O pár let později se začalo nosit obočí hustší, pak přišla Cara Delevigne se svým pověstným „brežněvem“ a my ho chtěly také.

Jenže nastal problém. Obočí už nám bohužel nenarostlo do té krásné mladistvé rustikálnosti, ale stalo se z něj cosi, co jsme musely každé ráno pečlivě upravovat. Klidně několik minut. Jak tedy na perfektní obočí? Kromě dražších a levnějších variant tužek nebo stínů na obočí, můžete použít i různé fixátory nebo řasenku.

Jestli patříte k těm, kdo si husté obočí zachoval, můžete si nechat obočí jen nabarvit. U nás v Bomton studiích se o vás postarají šikovné ruce našich kosmetiček. Při úpravě si pak vystačíte pouze s kartáčkem a tuhým mýdlem. Jak na to? Namočte kartáček do vody, otřete ho o tuhé mýdlo a vyčešte obočí nahoru, aby vypadalo hustší. Vyčesané obočí pak můžete ještě barevně doladit tužkou nebo stínem.

Pokud naopak patříte k těm, kdo o krásné a husté oboči definitivně přišel, vyzkoušejte microblading. Jde o speciální metodu tetování obočí, jejíž výsledek vypadá maximálně přirozeně. Na trhu služeb existuje už také microfeathering. Na rozdíl od první metody ale není jeho cílem udělat obočí nové, nýbrž jen doladit k dokonalosti to původní.