I muži mají své dny

Konec předsudkům! Trendy v kosmetice se neustále mění a hranice krásy se posouvá dál a dál. V době, kdy barbershopy potkáváme na každém rohu a kosmetické firmy svými ambassadory jmenují muže, by pravidelná kosmetická péče měla být pro pány samozřejmostí.

Na pravidelnou péči o pleť a tělo muži bohužel často zapomínají. I jejich pokožka ji ale potřebuje, aby zůstala pevná a svěží. I když nepoužívají žádná líčidla, tak jejich pleť produkuje maz a pot a na pleti se zachytávají nečistoty, třeba prach. Oproti ženám ale mají muži silnější strukturu pokožky, a proto je pleť více odolná a silnější. „I tak by ale měli alespoň jednou měsíčně zavítat do kosmetického salónu na hloubkové čištění a relaxační protivráskovou masáž pleti,“ radí kosmetička Simona Klučiarovská.

Čisticí purifikační pěna, Osmoclean, Institut Esthederm, 720 Kč

Každý muž by měl používat produkty na vyčištění pleti – čisticí pěnu, gel nebo mléko, tonikum na dočištění a vhodný krém podle typu a stavu pokožky. „Potom můžete použít ještě oční krém nebo sérum,“ dodává Simona. Nejčastěji muži chodí na ošetření pleti spojené s hloubkovým čištěním pleti, masáž obličeje a depilaci zad.

Otestoval módní návrhář Lukáš Macháček

Popravdě jsem na kosmetice byl asi po roce a půl. Sice se neustále starám o to, aby klienti a lidé kolem mne vypadali dobře, ale sám na sebe kašlu. Což není moc dobrá vizitka vzhledem k mé profesi. Jeden z důvodů, proč jsem tak dlouho nikde nebyl, je i fakt, že málokde provádějí čištění pleti manuálně. Dle mého je to ten nejúčinnější způsob a právě v Bomtonu se mi ho konečně dostalo. Výsledek byl znát okamžitě druhý den ráno. Další skvělý aspekt je, že na lehátku netrávíte déle jak hodinu. Umístění pobočky asi sto kroků od mého bytu dodává celé proceduře jen podtržení pod jedničkou s hvězdičkou. Už jsem objednaný na příště a myslím si, že se s kosmetičkou Danielou budeme vídat minimálně jednou za měsíc. Děkuji jí za kvalitní a efektivní péči.